
ΛΟΥΚΟΥΜΑΔΕΣ
Υλικά για την ζύμη500 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
500ml Νερό χλιαρό
2 κουταλιές σούπας ζάχαρη
2 φακελάκια ξερή μαγιά
2 βανίλιες
1 κουταλιά του γλυκού κανέλα τριμμένη
μια πρέζα αλάτι
Αραβοσιτέλαιο για το τηγάνισμα
Για το σερβίρισμα Μέλι θυμαρίσιο
Σουσάμι
Κανέλα
Εκτέλεση
Μέσα σε μεγάλο μπολ ανακατεύουμε με σύρμα το χλιαρό νερό την μαγιά την ζάχαρη την κανέλα τις βανίλιες το αλάτι!!
Προσθέστε σταδιακά και λίγο λίγο το αλεύρι και ανακατεύετε μέχρι να γίνει η ζύμη ένας πηχτός χυλός !
Σκεπάστε την ζύμη και αφήνετε σε ζεστό μέρος για 45-50 λεπτά μέχρι να διπλασιαστεί!!
Στην συνέχεια βάζετε λάδι να κάψει καλά και με ένα κουταλάκι του γλυκού αφού το βουτάτε μέσα σε ένα ποτήρι με νερό κάθε φορά παίρνετε μικρές ποσότητες ζύμης και ρίχνετε να τηγανιστούν !! Είναι πολύ τραγανοί απ έξω και μέσα πολύ αφράτοι !!

Δημιουργός συνταγής: Gogo Samiou