Πετιμέζι και ο τρόπος που το φτιάχνουμε



ΠΕΤΙΜΕΖΙ ΚΑΙ Ο ΤΡΟΠΟΣ ΠΟΥ ΤΟ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ

Το πετιμέζι μου είναι χωρίς στάχτη η ασπρόπετρα που βάζουν μέσα για να το κόψουν.
Ομολογώ ότι καλύτερο δεν έχω ξαναφάει!! Έβγαλα 1,5 κιλό πετιμέζι!!

Υλικά
10 κιλά σταφύλια σουλτανίνα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Μάδησα τα σταφύλια και τα έπλυνα πολύ καλά!!
Τα έστυψα λίγα - λίγα με ένα βαρύ μπουκάλι τα πατούσα μέσα στην λεκάνη να λιώσουν και τέλος τα έστυβα καλά με τα χέρια μου!!
Τέλος πήρα τον μούστο και με μια σήτα που μέσα είχα βάλει διπλό τούλι τον έριχνα από την μία λεκάνη στην άλλη. Αυτό το έκανα πέντε φορές.
Ο μούστος τότε είναι πεντακάθαρος!
Τέλος τον έβαλα στην φωτιά και τον ξάφρισα μια φόρα, δεύτερη δε χρειάστηκε.
Τον άφησα να βράσει δύο ώρες.
Τέλος έκλεισα το μάτι τον άφησα να κρυώσει!!
Την άλλη μέρα τον σούρωσα πάλι μέσα στην σήτα με διπλό τούλι.
Έβαλα στην κατσαρόλα να βράσει πάλι και σε μία ώρα ήρθε και έδεσε και έγινε σαν μέλι.
Δεν μπορώ να σας περιγράψω την νοστιμιά του... ανώτερο και από θυμαρίσιο μέλι!
Μια κουταλιά του γλυκού θα λαμβάνει η οικογένειά την ήμερα τις κρύες ημέρες του χειμώνα.
Κάνει καλό στην υγεία!!


Δημιουργός συνταγής: Gogo Samiou 
  
 Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!