
ΚΕΚΑΚΙΑ ΜΕ ΜΕΡΕΝΤΑ ΚΑΙ ΒΟΥΤΥΡΟΚΡΕΜΑ
Ο συνδυασμός Μερέντας και αφράτης βουτυρόκρεμας κάνει αυτά τα Κεκάκια απολαυστικά και θα γίνουν σίγουρα αγαπημένα.
Υλικά
Για τα Κεκάκια:
Για τη Βουτυρόκρεμα:
- 500 γρ. Μερέντα
- 4 αυγά
- 20 κουταλιές της σούπας αλεύρι φαρίνα
- 1 βανίλια
Για τη Βουτυρόκρεμα:
- 300 γρ. άχνη ζάχαρη
- 150 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 2 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος
Για τη Διακόσμηση
- Λιωμένη σοκολάτα κουβερτούρα γάλακτος
- Τριμμένα μπισκότα
Εκτέλεση:
Για τα Κεκάκια:
Για τη Βουτυρόκρεμα:
Για τη Διακόσμηση:
- Σε ένα μπολ, χτυπάμε τη Μερέντα μαζί με τα αυγά για 10 λεπτά, μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.
- Στη συνέχεια, προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι και τη βανίλια, ανακατεύοντας απαλά με μια μαρίζ για να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Μοιράζουμε το μείγμα σε φορμάκια για κεκάκια.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 20 λεπτά, μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν.
- Σε ένα μπολ, χτυπάμε το βούτυρο με την άχνη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει.
- Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να αποκτήσει λεία και κρεμώδη υφή.
- Μόλις τα κεκάκια κρυώσουν, απλώνουμε τη βουτυρόκρεμα στην επιφάνειά τους.
- Για έξτρα γεύση και διακόσμηση, λιώνουμε λίγη σοκολάτα κουβερτούρα γάλακτος και περιχύνουμε τα κεκάκια.
- Διακοσμούμε με θρυμματισμένα μπισκότα ή άλλα υλικά της αρεσκείας μας.
Δημιουργός συνταγής: Tzeni Tsanaktsidou