Κεκάκια με Μερέντα και Βουτυρόκρεμα

ΚΕΚΑΚΙΑ ΜΕ ΜΕΡΕΝΤΑ ΚΑΙ ΒΟΥΤΥΡΟΚΡΕΜΑ

ΚΕΚΑΚΙΑ ΜΕ ΜΕΡΕΝΤΑ ΚΑΙ ΒΟΥΤΥΡΟΚΡΕΜΑ


Ο συνδυασμός Μερέντας και αφράτης βουτυρόκρεμας κάνει αυτά τα Κεκάκια απολαυστικά και θα γίνουν σίγουρα αγαπημένα.


Υλικά

Για τα Κεκάκια:
  • 500 γρ. Μερέντα 
  • 4 αυγά 
  • 20 κουταλιές της σούπας αλεύρι φαρίνα 
  • 1 βανίλια 

Για τη Βουτυρόκρεμα: 
  • 300 γρ. άχνη ζάχαρη 
  • 150 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου 
  • 2 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος 

Για τη Διακόσμηση
  • Λιωμένη σοκολάτα κουβερτούρα γάλακτος
  • Τριμμένα μπισκότα


Εκτέλεση: 

Για τα Κεκάκια:
  1. Σε ένα μπολ, χτυπάμε τη Μερέντα μαζί με τα αυγά για 10 λεπτά, μέχρι να αφρατέψει το μείγμα. 
  2. Στη συνέχεια, προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι και τη βανίλια, ανακατεύοντας απαλά με μια μαρίζ για να ομογενοποιηθεί το μείγμα. 
  3. Μοιράζουμε το μείγμα σε φορμάκια για κεκάκια. 
  4. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 20 λεπτά, μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν. 

Για τη Βουτυρόκρεμα:
  1. Σε ένα μπολ, χτυπάμε το βούτυρο με την άχνη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει. 
  2. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να αποκτήσει λεία και κρεμώδη υφή. 

Για τη Διακόσμηση:
  1. Μόλις τα κεκάκια κρυώσουν, απλώνουμε τη βουτυρόκρεμα στην επιφάνειά τους. 
  2. Για έξτρα γεύση και διακόσμηση, λιώνουμε λίγη σοκολάτα κουβερτούρα γάλακτος και περιχύνουμε τα κεκάκια. 
  3. Διακοσμούμε με θρυμματισμένα μπισκότα ή άλλα υλικά της αρεσκείας μας. 


Δημιουργός συνταγής: Tzeni Tsanaktsidou

 Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!


Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget