Ρυζόγαλο



Μια συνταγή της κυρίας ΕΙΡΗΝΗ ΣΤΑΜΑΤΕΛΛΗ για ΡΥΖΟΓΑΛΟ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Ρυζόγαλο

Υλικά
500 γραμ ρύζι
3 λίτρα γάλα περίπου
400 γραμ ζάχαρη
ξύσμα από λεμόνι
1 βανίλια

Βράζω το ρύζι με το νερό πολύ καλά.
Σε διπλανή κατσαρόλα έχω το γάλα να ζεσταίνεται..
Μόλις βράσω το ρύζι αρχίζω και προσθέτω λίγο λίγο το γάλα κι ανακατεύω συνέχεια με ξύλινη κουτάλα να μην πιάσει.χαμηλώνω την φωτιά και προσθέτω ζάχαρη ανάλογα πόσο γλυκό το θέλει ο καθένας.
Και συνεχίζω το ανακάτεμα μέχρι να αρχίσει να πήζει...όταν είναι έτοιμο προσθέτω ξύσμα λεμονιού και την βανίλια το ανακατεύω σε πιατάκι με λίγο μείγμα και το ρίχνω στην κατσαρόλα.
Τα υλικά είναι για αρκετά μπολάκια και εδώ δεν βάζουμε κορν φλάουρ να πήξει αλλά πήζει βράζοντας σιγά σιγά το ρύζι με το γάλα -η συνταγή είναι δοκιμασμένη κι επιτυχημένη .