Χαλβάς με σοκολάτα και ινδοκάρυδο



ΧΑΛΒΑΣ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΑΙ ΙΝΔΟΚΑΡΥΔΟ 


Απίθανος χαλβάς με βάση από μπισκότα και επικάλυψη σοκολάτα!

Υλικά

  • 500 γρ. σιμιγδάλι χοντρό
  • 1 ποτήρι καλαμποκέλαιο
  • 1 μικρό πακετάκι τρούφα, περίπου 1 κούπα τσαγιού
  • 3 ποτήρια ζάχαρη
  • 4 ποτήρια νερού νερό
  • 2 κουβερτούρες (εγώ προτίμησα γάλακτος)
  • 2 ξυλάκια κανέλας
  • 1 πακέτο μπισκότα digestive
  • 125 γρ. Βιτάμ
  • 6 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος
  • 1 κουταλιά της σούπας μέλι
  • Ινδοκάρυδο 

Εκτέλεση

Τρίβουμε τα μπισκότα στο μούλτι ώστε να γίνουν σκόνη και τα ρίχνουμε σε ένα τσέρκι.
Λιώνουμε το βούτυρο και το ρίχνουμε στα τριμμένα μπισκότα.
Ανακατεύουμε να ποτίσουν καλά τα μπισκότα,  στρώνουμε ομοιόμορφα και βάζουμε στο ψυγείο.
Σε κατσαρολίτσα βάζουμε το νερό με τη ζάχαρη και τα ξυλάκια κανέλας, τα ανακατεύουμε και βράζουμε για 10 λεπτά.
Αποσύρουμε από την φωτιά.
Σε μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε το λάδι με το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε συνέχεια σε μέτρια θερμοκρασία να ξανθύνει το σιμιγδάλι.
Αν προτιμάτε το χαλβά σκούρο τότε καβουρντίζετε για λίγη παραπάνω ώρα (εγώ το καβουρντίζω 20 λεπτά περίπου).
Αφαιρούμε τα ξυλάκια της κανέλας και με προσοχή ρίχνουμε το σιρόπι - πιτσιλά να προσέχετε - και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να το πιει όλο και να σφίξει ο χαλβάς.
Προσθέτουμε και μία κούπα ινδοκάρυδο.
Συγχρόνως, σε άλλο κατσαρολάκι ρίχνουμε τις σοκολάτες κομμένες σε κομμάτια μαζί με την κρέμα γάλακτος και το μέλι.
Σε πολύ μέτρια έως χαμηλή θερμοκρασία ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν και να ενσωματωθούν όλα μαζί .
Αν το δείτε σφιχτό προσθέστε λίγη ακόμα κρέμα γάλακτος ανακατεύοντας συνέχεια.
Βγάζουμε την φόρμα από το ψυγείο και αδειάζουμε το μισό μείγμα του χαλβά.
Βάζουμε από πάνω λίγη από την λιωμένη σοκολάτα μαζί με λίγη τρούφα.
Σκεπάζουμε με τον υπόλοιπο χαλβά και τον στρώνουμε ομοιόμορφα.
Προσθέτουμε από πάνω την υπόλοιπη σοκολάτα να καλύψει όλη την επιφάνεια .
Τέλος, πασπαλίζουμε από πάνω με τρούφα και λίγο ινδοκάρυδο.
Το βάζουμε στο ψυγείο να σταθεροποιηθεί και είναι έτοιμο για σερβίρισμα.
Το ίδιο ωραίο γίνεται και χωρίς ινδοκάρυδο.