Μελιτζανόπιτα



Μια συνταγή της κυρίας Gogo Samiou‎ για ΜΕΛΙΤΖΑΝΟΠΙΤΑ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Μελιτζανόπιτα

Υλικά
5--6 μεγάλες Μελιτζάνες κομμένες σε κύβους
3 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 πιπεριά ότι έχετε ψιλοκομμένη
2 ντομάτες κομμένες σε κύβους
αλάτι-πιπέρι
ελαιόλαδο
3 αυγά
1 κούπα τριμμένο τυρί σκληρό τύπου Μετσόβου πικάντικο
300 γραμ φέτα
4 κουταλιές σούπας τριμμένη φρυγανιά -γαλέτα-
7 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό
Σουσάμι
1 πακέτο φύλλο για πίτες

Βράζουμε τα κυβάκια μελιτζάνας μέσα σε μπόλικο αλατόνερο για λίγα λεπτά .
Τις στραγγίζουμε πολύ καλά.
Σε ένα τηγάνι με το λάδι τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια μαζί και τα σκόρδα ,την πιπεριά τις ντομάτες για λίγη ώρα --τόση όση να πιουν τα υγρά τους-- και τα αδειάζουμε σε μια λεκάνη.
Τσιγαρίζουμε και τα πολύ καλά στραγγισμένα κυβάκια μελιτζάνας να πάρουν λίγο χρώμα και τα προσθέτουμε κι αυτά μέσα στην λεκάνη.
Προσθέτουμε επίσης χτυπημένα τα 3 αυγά ,την τριμμένη κούπα τυρί,την φέτα σπασμένη με τα χέρια,την τριμμένη φρυγανιά,και τον μαϊντανό.
Τα ανακατεύουμε με ένα κουτάλι καλά.
Λαδώνουμε ένα ταψί και στρώνουμε τα 3 πρώτα φύλλα λαδώνοντας ένα -ένα.
Ρίχνουμε λίγο από το μείγμα.
Συνεχίζουμε βάζοντας ανά δύο φύλλα και πάντα περασμένα με λίγο λάδι και μείγμα .
Τέλος περνάμε όλη την επιφάνεια με λάδι χαράσσουμε ελαφρά ρίχνουμε σουσάμι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 45 λεπτά περίπου στους 200 βαθμούς να ψηθεί και να ροδίσει !!