Κέικ λεμόνι

Μια συνταγή της κυρίας Αναστασία Χαλβατζή για αφράτο και αρωματικό ΚΕΙΚ ΛΕΜΟΝΙ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Υλικά

4 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα σπορέλαιο
2 μισή κούπες αλεύρι
1 μπέικιν
το χυμό και το ξύσμα από 1 λεμόνι (ανάλογα πόσο αρωματικό το θέλετε)
1 κούπα γάλα

Εκτέλεση

Χτυπάμε πολύ καλά τα αυγά με τη ζάχαρη να αφρατέψουν.
Ρίχνουμε το λάδι, το γάλα και σιγά - σιγά προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεμένο με το μπέικιν, ξύσμα και το χυμό λεμονιού.
Λαδώνουμε τη φόρμα μας και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 175 βαθμούς για 50 λεπτά ανάλογα το φούρνο .
Βγάζουμε το κέικ, το αφήνουμε να κρυώνει και από πάνω γλάσο άχνη με λίγο νεράκι αραιωμένη ή λεμόνι για περισσότερο άρωμα και διακόσμηση.