
ΤΑΡΤΑΚΙΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΒΑΝΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΦΡΕΣΚΑ ΦΡΟΥΤΑ
Πανεύκολα Ταρτάκια με τραγανή βάση, απαλή κρέμα βανίλιας και φρέσκα φρούτα για γαρνίρισμα.
Ένα γλυκό που θα αγαπήσουν όλοι, χάρη στην ελαφριά του υφή και τη φρουτένια γεύση.
Υλικά
Για τη βάση
- 200 γρ. αλεύρι
- Λίγο αλάτι
- 2 κρόκοι αυγών
- 5 κουταλιές παγωμένο νερό
- 150 γρ. βούτυρο παγωμένο, κομμένο σε κύβους
Για την κρέμα
- 2 φλιτζάνια τσαγιού γάλα
- 3 κουταλιές σούπας κορν φλάουρ
- 1 κουταλιά σούπας αλεύρι
- 1 κρόκος αυγού
- 2 κουταλιές σούπας βιτάμ
- 1 βανίλια
- 2 κουταλιές σούπας ζάχαρη
Για το γαρνίρισμα
- Κεράσια, ροδάκινο, φράουλες (ή οποιοδήποτε φρούτο της επιλογής σας)
Εκτέλεση
Για τη βάση
Για την κρέμα
Συναρμολόγηση
- Σε ένα μπολ, βάζουμε το αλεύρι, το αλάτι και το παγωμένο βούτυρο.
- Ζυμώνουμε με τα χέρια μας μέχρι να σχηματιστούν ψίχουλα.
- Προσθέτουμε τους κρόκους αυγών και το παγωμένο νερό και συνεχίζουμε το ζύμωμα για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να έχουμε μια ομοιόμορφη ζύμη.
- Τυλίγουμε τη ζύμη σε μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά να σφίξει.
- Απλώνουμε τη ζύμη στις θήκες ενός ταψιού για ταρτάκια, δίνοντάς τους το κατάλληλο σχήμα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 175°C για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα.
- Τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς πριν τα γεμίσουμε.
- Ζεσταίνουμε το γάλα σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά.
- Σε ένα μπολ, διαλύουμε το κορν φλάουρ και το αλεύρι με λίγο από το ζεστό γάλα, ανακατεύοντας καλά για να μην υπάρχουν σβόλοι.
- Ρίχνουμε το μείγμα κορν φλάουρ-αλευριού πίσω στο κατσαρολάκι με το γάλα και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα.
- Μόλις η κρέμα δέσει, την κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τον κρόκο αυγού, το Βιτάμ και τη βανίλια.
- Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει.
- Γεμίζουμε τα κρύα ταρτάκια με άφθονη κρέμα.
- Διακοσμούμε την επιφάνεια με φρέσκα φρούτα, όπως κεράσια, ροδάκινα και φράουλες, για μια φρουτένια και δροσερή νότα.
Δημιουργός συνταγής: Tzeni Tsanaktsidou