Δελακατσιανό
Οπου μελιτζάνα και νοστιμιά !!!Νησιώτικη συνταγή !!
Υλικά
1 Κιλό μελιτζάνες αργείτικες5 ντομάτες ξεφλουδισμένες
1 κρεμμύδι
1 φλιτζανι λάδι
1 πράσινη πιπεριά
1 φύλλο δάφνης
1/2 κουταλάκι ρίγανη
1/2 φλιτζάνι γάλα
5 αυγά
300 γρ κεφαλοτύρι
250 γρ γκούντα
250 γρ ρεγκάτο τυρί
Εκτέλεση
Κόψτε τις μελιτζάνες σε μικρούς κύβους και αφήστε μέσα σε αλατόνερο μια μισή ώραΣτραγγίξτε και τηγανίστε ..κόψτε τα τυριά όλα σε κύβους και ανακατέψτε .
Στρώστε μέσα σε ταψί τις μελιτζάνες και τυριά.
Ψιλοκόψτε το κρεμμύδι σε ένα κατσαρολάκι τρίψτε τις ντομάτες μέσα και φτιάξτε την σάλτσα με τα παραπάνω υλικά.
Ρίξτε λίγο νεράκι μέσα και όταν δέσει η σάλτσα αφήστε λίγο να κρυώσει και ρίξτε την μέσα στο ταψί με τις μελιτζάνες και τα τυριά!!
Χτυπήστε 5 αυγά με μισή κούπα γάλα και περιχύσετε το φαγητό!!
Ρίξτε και το βουτυράκι βάλτε στο φούρνο -προθερμασμένο-και ψήστε μια 1,30 ώρα στους 200 μέχρι να ψηθεί πολύ καλά!!
Πατατοσαλάτα με κάπαρη
ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βρασμένες πατάτες κατά βούληση
2 κουταλιές σούπας κάπαρη1 κρεμμύδι σε ροδέλες
1 κουτ σούπας μαϊντανό
Λεμόνι λάδι αλάτι κ πιπέρι!!