Μια συνταγή των Giwrgos-Giwta Godzamanis για ΚΕΡΑΣΑΚΙ ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
2 κιλά ζάχαρη
1 κούπα νερό
1 λεμόνι χυμό
Υλικά
2 κιλά κεράσια2 κιλά ζάχαρη
1 κούπα νερό
1 λεμόνι χυμό
Εκτέλεση
Πλένουμε και βγάζουμε τα κουκούτσια από τα κεράσια.Τα βάζουμε σε κατσαρόλα εναλλάξ με τη ζάχαρη.
Τα βάζουμε στο ψυγείο μιά νύχτα.
Βράζουμε με το νερό -την μία κούπα -σε σιγανή φωτιά μέχρι να δέσει το σιρόπι περίπου 1 ώρα.
Στο τέλος ρίχνομαι το χυμό λεμόνι και 1 βανίλια ή αμπαρόριζα.
