Μια συνταγή της κυρίας Μαριάννα Μπισούκη για ΣΟΥΦΛΕ ΜΕ ΨΩΜΙ ΤΟΥ ΤΟΣΤ ΚΑΙ ΤΥΡΙΑ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Στη συνέχεια βάζω ζαμπόν (αν θέλετε και μπέικον γίνεται πιο βαρύ) και από πάνω ρίχνω τριμμένα κίτρινα τυριά να καλύψει την επιφάνεια όλη.
(Εγώ έβαλα 4 είδη) -Υπάρχει στα σούπερ μάρκετ μιξ τυριών !
Στη συνέχεια αραιά βάζω κομματάκια από βούτυρο και επαναλαμβάνω τη διαδικασία
Τρυπώ με πιρούνι ή σουβλόξυλο και σε ένα μπολ ρίχνω 500gr γάλα και 4 αυγά τα χτυπώ και τα ρίχνω στο πυρέξ από πάνω.
(Το αφήνω όλο το βράδυ να απορροφηθεί το γάλα με τα αυγά).
Βουτυρώνω ξανά.
Ψήνω μέχρι να ροδίσει στους 180°C.
ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βουτυρώνω ένα πυρέξ αφού κόψω την κόρα από τις φέτες του τοστ καλύπτω όλη την επιφάνεια.Στη συνέχεια βάζω ζαμπόν (αν θέλετε και μπέικον γίνεται πιο βαρύ) και από πάνω ρίχνω τριμμένα κίτρινα τυριά να καλύψει την επιφάνεια όλη.
(Εγώ έβαλα 4 είδη) -Υπάρχει στα σούπερ μάρκετ μιξ τυριών !
Στη συνέχεια αραιά βάζω κομματάκια από βούτυρο και επαναλαμβάνω τη διαδικασία
Τρυπώ με πιρούνι ή σουβλόξυλο και σε ένα μπολ ρίχνω 500gr γάλα και 4 αυγά τα χτυπώ και τα ρίχνω στο πυρέξ από πάνω.
(Το αφήνω όλο το βράδυ να απορροφηθεί το γάλα με τα αυγά).
Βουτυρώνω ξανά.
Ψήνω μέχρι να ροδίσει στους 180°C.
