Μια συνταγή της κυρίας Klerh Liara για ΧΑΛΒΑ ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Χαλβάς άσπρος σιμιγδαλένιος!!! (εύκολο γλυκό ψυγείου).
Σιρόπι:
2 1\2 κούπες ζάχαρη,
4 κουπες νερό
1 κούπα χυμό πορτοκαλιού
ξύσμα από 1 πορτοκάλι και 1 λεμονι
Βράζω όλα τα υλικά για το σιρόπι και το ρίχνω σιγά σιγά στο σιμιγδάλι πάντα σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας μέχρι να πήξει.
Το αδειάζω σε φόρμα και όταν κρυώσει ξεφορμάρω και ρίχνω αραιωμένο μέλι από πάνω κανέλα ή σιρόπι καραμέλας.
Διατηρείται στο ψυγείο σκεπασμένο με μεμβράνη.
Σερβίρεται δροσερό.


Χαλβάς άσπρος σιμιγδαλένιος!!! (εύκολο γλυκό ψυγείου).
Υλικά
2 κούπες σιμιγδάλι χονδρό,1κουπα καλαμποκέλαιοΣιρόπι:
2 1\2 κούπες ζάχαρη,
4 κουπες νερό
1 κούπα χυμό πορτοκαλιού
ξύσμα από 1 πορτοκάλι και 1 λεμονι
Εκτέλεση
Σε χαμηλή φωτιά βάζω το σιμιγδάλι και το λάδι το ανακατεύω συνεχώς δε θέλω να καβουρντιστεί για 20λεπτα περίπου.Βράζω όλα τα υλικά για το σιρόπι και το ρίχνω σιγά σιγά στο σιμιγδάλι πάντα σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας μέχρι να πήξει.
Το αδειάζω σε φόρμα και όταν κρυώσει ξεφορμάρω και ρίχνω αραιωμένο μέλι από πάνω κανέλα ή σιρόπι καραμέλας.
Διατηρείται στο ψυγείο σκεπασμένο με μεμβράνη.
Σερβίρεται δροσερό.


