Μια συνταγή της κυρίας Marija Nikolić για ΤΣΟΥΡΕΚΙΑ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
140γρ φρέσκια μάγια
2 κ ς ζάχαρη
200γρ αλεύρι για ΤΣΟΥΡΈΚΙ
Ανακατεύουμε κ αφήνουμε σκεπασμένο με μεμβράνη να φουσκώσει κ ετοιμάζω τα υπόλοιπα :
6 αυγά
500γρ ζάχαρη
450γρ γάλα χλιαρό
200γρ χυμό πορτοκάλι
Βανίλια
Ένα φακελάκι μαχλέπι
Ξύσμα από ένα πορτοκαλί
1 κιλό αλεύρι για ΤΣΟΥΡΈΚΙ
Μετά
Το δουλεύουμε καλά μέχρι να πάρει όλο το αλεύρι κ προσθέτουμε 300γρ ηλιέλαιο ...
Μετά από μια ώρα το ξανά δουλεύουμε καλά καλά με τα χέρια (δεν έχω μηχανή για ζύμωμα ) και πλάθουμε είτε μικρά τσουρεκάκια είτε πλεξούδα ...
Όσο να ζεσταθεί ο φούρνος τα αφήνουμε λίγο ακόμα αφού έχουμε βάλει αυγό από πάνω ψήσιμο στους 170 C° για 40 λεπτά σκεπασμένα με λαδόκολλα ....
Όλη η διαδικασία είναι περίπου 2,5 ώρες μαζί με το ψήσιμο κ γίνονται εξαιρετικά!
Υλικά
200γρ χλιαρό νερό140γρ φρέσκια μάγια
2 κ ς ζάχαρη
200γρ αλεύρι για ΤΣΟΥΡΈΚΙ
Ανακατεύουμε κ αφήνουμε σκεπασμένο με μεμβράνη να φουσκώσει κ ετοιμάζω τα υπόλοιπα :
6 αυγά
500γρ ζάχαρη
450γρ γάλα χλιαρό
200γρ χυμό πορτοκάλι
Βανίλια
Ένα φακελάκι μαχλέπι
Ξύσμα από ένα πορτοκαλί
1 κιλό αλεύρι για ΤΣΟΥΡΈΚΙ
Εκτέλεση
Καλό ανακάτεμα όλα τα υλικά εκτός το αλεύρι και μέσα σε αυτό προσθέτουμε την μαγιά όπως αναγράφεται στην αρχή .Μετά
Το δουλεύουμε καλά μέχρι να πάρει όλο το αλεύρι κ προσθέτουμε 300γρ ηλιέλαιο ...
Μετά από μια ώρα το ξανά δουλεύουμε καλά καλά με τα χέρια (δεν έχω μηχανή για ζύμωμα ) και πλάθουμε είτε μικρά τσουρεκάκια είτε πλεξούδα ...
Όσο να ζεσταθεί ο φούρνος τα αφήνουμε λίγο ακόμα αφού έχουμε βάλει αυγό από πάνω ψήσιμο στους 170 C° για 40 λεπτά σκεπασμένα με λαδόκολλα ....
Όλη η διαδικασία είναι περίπου 2,5 ώρες μαζί με το ψήσιμο κ γίνονται εξαιρετικά!
Δοκιμάστε τα!