Κέικ με γλάσο πορτοκαλιού

Απολαυστικό Κέικ με Γλάσο Πορτοκαλιού
Αυτό το αφράτο κέικ πορτοκαλιού με το αρωματικό γλάσο είναι η τέλεια απόλαυση για κάθε στιγμή της ημέρας.

Υλικά

Για το κέικ

  • 5 αυγά (σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 1 κούπα ελαιόλαδο
  • 2 ½ κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
  • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 1 κούπα χυμό πορτοκαλιού

Για το γλάσο

  • 2 κούπες χυμός πορτοκαλιού
  • 4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
  • 1 φακελάκι άνθος αραβοσίτου με γεύση πορτοκάλι
  • 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
  • 1 κούπα νερό
  • 1-2 κρόκοι αυγού (προαιρετικά, για πιο έντονο χρώμα)

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. 
  2. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια στρογγυλή φόρμα για κέικ.
  3. Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε πολύ καλά τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και να ασπρίσουν.
  4. Ρίχνουμε το ελαιόλαδο και συνεχίζουμε το χτύπημα. 
  5. Σε ένα ξεχωριστό μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ. 
  6. Εναλλάξ προσθέτουμε στο μείγμα των αυγών το μείγμα του αλευριού και τον χυμό πορτοκαλιού, ξεκινώντας και τελειώνοντας με το μείγμα του αλευριού. 
  7. Τέλος, προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού.
  8. Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα και ψήνουμε για 50-55 λεπτά, ή μέχρι να βγαίνει καθαρό ένα ξύλινο καλαμάκι όταν το βυθίσουμε στο κέντρο του κέικ.
  9. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το χυμό πορτοκαλιού να βράσει.
  10. Σε ένα μπολάκι βάζουμε τη ζάχαρη, το άνθος αραβοσίτου και το αλεύρι και τα διαλύουμε στο νερό. 
  11. Τα προσθέτουμε στο κατσαρολάκι με το χυμό και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να πήξει η κρέμα. 
  12. Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς και προσθέτουμε τους κρόκους αυγού αν θέλουμε.
  13. Μόλις κρυώσει το κέικ, το περιχύνουμε με το ζεστό γλάσο.

Παρατηρήσεις: 

  • Μπορείς να γαρνίρεις το κέικ με καρύδια, ξύσμα πορτοκαλιού, με φέτες πορτοκαλιού ή ό,τι άλλο θέλεις.

Δημιουργός συνταγής: Theodosia Halvatzh