Κέικ αρωματικό με Πορτοκάλι και Τρούφα

ΚΕΙΚ ΑΡΩΜΑΤΙΚΟ ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΚΑΙ ΤΡΟΥΦΑ

ΚΕΙΚ ΑΡΩΜΑΤΙΚΟ ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΚΑΙ ΤΡΟΥΦΑ


Υλικά

  • 4 αυγά
  • 1 ποτήρι λάδι
  • 1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι
  • 1 ποτήρι ζάχαρη
  • 500γρ φαρίνα
  • 1 μεγάλο πορτοκάλι λιωμένο στο μούλτι ( με την φλούδα)
  • Τρούφα σοκολάτας 1 φακελάκι
  • 3 βανίλιες


Εκτέλεση

  1. Πλένουμε και κόβουμε σε κομματάκια το πορτοκάλι και το αλέθομαι να γίνει πουρές.
  2. Σε ένα μπολ χτυπάμε το λάδι, τη ζάχαρη ,το χυμό, τις βανίλιες και τα αυγά.
  3. Μετά ρίχνουμε τον πουρέ πορτοκαλιού και το αλεύρι , ανακατεύουμε με την μαριζ σιγά σιγά.
  4. Στο τέλος προσθέτουμε και την τρούφα.
  5. Το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° αντιστάσεις για 1 ώρα.
  6. Μόλις γίνει και το ξεφορμάρομαι το περιχύνουμε με λιωμένη κουβερτούρα γάλακτος η το πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.


Δημιουργός συνταγής: Eleni Tsoutsoudaki-Bassalou

 Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget