
ΚΕΙΚ ΑΡΩΜΑΤΙΚΟ ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΚΑΙ ΤΡΟΥΦΑ
Υλικά
- 4 αυγά
- 1 ποτήρι λάδι
- 1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι
- 1 ποτήρι ζάχαρη
- 500γρ φαρίνα
- 1 μεγάλο πορτοκάλι λιωμένο στο μούλτι ( με την φλούδα)
- Τρούφα σοκολάτας 1 φακελάκι
- 3 βανίλιες
Εκτέλεση
- Πλένουμε και κόβουμε σε κομματάκια το πορτοκάλι και το αλέθομαι να γίνει πουρές.
- Σε ένα μπολ χτυπάμε το λάδι, τη ζάχαρη ,το χυμό, τις βανίλιες και τα αυγά.
- Μετά ρίχνουμε τον πουρέ πορτοκαλιού και το αλεύρι , ανακατεύουμε με την μαριζ σιγά σιγά.
- Στο τέλος προσθέτουμε και την τρούφα.
- Το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° αντιστάσεις για 1 ώρα.
- Μόλις γίνει και το ξεφορμάρομαι το περιχύνουμε με λιωμένη κουβερτούρα γάλακτος η το πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.
Δημιουργός συνταγής: Eleni Tsoutsoudaki-Bassalou
