Μοσχαράκι γιουβέτσι


ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΓΙΟΥΒΕΤΣΙ

ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τσιγαρίζω το κρέας που είναι από ελιά με δυο μεγάλα κρεμμύδια.
Σβήνω με μισό ποτήρι του κρασιού κρασί, μετά ρίχνω αλάτι, πιπέρι, μπαχάρι, σπιτική σάλτσα και μια κουταλιά σούπας πελτέ, κανέλα και νερό.
Μόλις βράσει το κρέας προθερμαίνω τον φούρνο, ρίχνω αρκετό νερό μετά στην κατσαρόλα και αφήνω να πάρει βράση.
Βάζω το κρέας σε πυρέξ και ρίχνω το καυτό ζουμί μέχρι να σκεπάζει το κρέας και λίγο παραπάνω.
Ρίχνω και το κριθαράκι μέσα (στο 1 κιλό κρέας μισό πακέτο και κάτι), βάζω στο φούρνο και ψήνω στους 220 βαθμούς μέχρι να ψηθεί.
Μέχρι το τέλος ανακατεύω 3 - 4 φορές και αφήνω περίπου 20 λεπτά .
Στο τέλος σβήνω και αφήνω λίγο να κρατάει μέχρι να σερβίρω για να φάμε φουσκώνει και χυλώνει από μόνο του.


Δημιουργός συνταγής: Gogo Samiou