Quiche Lorraine (Κις Λορέν)



QUICHE LORRAINE (ΚΙΣ ΛΟΡΕΝ)


Υλικά για την βάση της τάρτας
2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κουταλιά σούπας ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/2 πλάκα βούτυρο 125 γρ. σε θερμοκρασία δωματίου
1/2 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
1/2 κούπα χλιαρό νερό

Υλικά για την γέμιση
3 κρεμμύδια τσιγαρισμένα με λίγο βούτυρο
400 γρ Μπέικον ψιλοκομμένο
1 κρέμα γάλακτος, το μικρό κουτί
3 αυγά
1 κούπα τυρί παρμεζάνα
λίγο πιπέρι
λίγο αλάτι


Εκτέλεση
Ανακατέψτε όλα τα υλικά για την βάση.
Φτιάξτε μια μαλακή ζύμη, αφήστε 15 λεπτά να ξεκουραστεί.
Ανοίξτε με τον πλάστη σας ένα φύλλο.
Λαδώστε, βάλτε την στο ταψάκι, σκεπάστε την με λαδόκολλα, ρίξτε πάνω φασόλια για βάρος για να μην σας φουσκώσει την ώρα του ψησίματος και ψήστε την βάση για 15 λεπτά στους 18Ο.
Αφήστε στην άκρη να κρυώσει.

Εκτέλεση για την γέμιση.
Τσιγαρίστε τα κρεμμύδια με λίγο βούτυρο.
Ανακατέψτε σε ένα μπολ τα αυγά, το μπέικον, την κρέμα γάλακτος, το τυρί, τα κρεμμύδια, το αλάτι και το πιπέρι.
Γεμίστε τη βάση και ψήστε στους 160 βαθμούς για 30 λεπτά και άλλα 20 λεπτά στους 180 ή μέχρι να ψηθεί η γέμιση και να πάρει ωραίο χρώμα από πάνω.


Δημιουργός συνταγής: Gogo Samiou