Μοσχαράκι λεμονάτο κατσαρόλας με κρασί και πορτοκάλι



Μια συνταγή της κυρίας Gogo Samiou για ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΛΕΜΟΝΑΤΟ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑΣ ΜΕ ΚΡΑΣΙ ΚΑΙ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Μοσχαράκι λεμονάτο κατσαρόλας με κρασί και πορτοκάλι

Απίστευτη νοστιμιά !!!

Υλικά
1 Κιλό κρέας σε μπουκιές από ελιά
3 Κρεμμύδια
2 Καρότα
Κουτί μανιτάρια
2 Δαφνόφυλλα
3 μπαχάρια
2 Κουταλιές καλά γεμάτες κορν φλάουρ
Χυμό από δυο λεμόνια και ένα πορτοκάλι
Αλάτι ,πιπέρι,,
θυμάρι ,
λίγο ξίδι για το σβήσιμο
1 Ποτήρι του κρασιού κρασί ότι έχετε
Λίγο λάδι για το τσιγάρισμα

Εκτέλεση
Βάζω πρώτα σκέτο το κρέας στην κατσαρόλα.
Μόλις φύγουν τα υγρά του το σβήνω με το ξύδι, μετά ρίχνω το λάδι και τα κομμένα κρεμμύδια.
Κόβω 2 καρότα σε ροδέλες για γλυκά και χρώμα ρίχνω κ τα μανιτάρια και τσιγαρίζω.
Σβήνω με ένα ποτήρι σχεδόν γεμάτο κρασί , σε 3 λεπτά ξανά σβήνω με ένα πορτοκάλι αν δεν έχουν πολύ χυμό μέσα στύβω δυο, ρίχνω αλάτι πιπέρι θυμάρι τα δαφνόφυλλα τα μπαχάρια
Ρίχνω νερό και σκεπάζω.
Τέλος όταν είναι έτοιμο και μείνει το ανάλογο νερό μέσα ,διαλύω δυο καλά γεμάτες κουταλιές της σούπας κορν-φλάουρ και τις ανακατεύω με χυμό από τα δυο λεμόνια.
Ρίχνω μέσα δεν ανακατεύω κουνάω την κατσαρόλα πήζει κατευθείαν και σερβίρω με ρύζι η πατάτες τηγανητές.
Αυτή την φορά δεν έβαλα μανιτάρια γιατί δεν είχα!