Κέικ με γιαούρτι, αμύγδαλα και λεμόνι



Μια συνταγή της κυρίας Μαιρης Καπνιση για ΚΕΙΚ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ, ΑΜΥΓΔΑΛΑ ΚΑΙ ΛΕΜΟΝΙ από την ομάδα στο Facebook ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!


Κέικ με γιαούρτι, αμύγδαλα και λεμόνι

Έγινε πολύ αφράτο μοσχομύρισε το σπίτι και τα πιάτα μας!!!!!!!

ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπώ μιάμιση φλυτζάνα ζάχαρη με μια φλυτζάνα μαργαρίνη αρκετή ώρα.
Κατόπιν ρίχνω 5 κρόκους και συνεχίζω το χτύπημα.
Μειώνω ταχύτητα και ρίχνω ένα γιαουρτάκι πρόβειο με την πέτσα και το ξύσμα ενός λεμονιού.
Έχω χτυπήσει μαρέγκα τα 5 ασπράδια κλείνω το μίξερ και με την σπάτουλα η μαρίζ αρχίζω να προσθέτω εναλλάξ μαρέγκα και ένα πακέτο φαρίνα κόκκινη ανακατεύοντας απαλά από έξω προς τα μέσα .
Τέλος ρίχνω μισή κούπα αμύγδαλο ασπρισμένο και αλεσμένο στο multi όχι πολύ ψίχα λίγο προς χονδροαλεσμένο.
Το βάζω σε βουτυρωμένη φόρμα και επάνω αμύγδαλο χονδροαλεσμενο
Ψήνω στους 170° η 180° έως ότου ροδίσει .
Δεν ανάγω το πρώτο εικοσάλεπτο τον φούρνο μετά τα είκοσι λεπτά δοκιμάζω με οδοντογλυφίδα να βγει στεγνή.
Αφήνω λίγο να κρυώσει ξεφορμάρω και στολίζω με ροδέλες γλυκό δικό μου περγαμόντο !!