Μπαμπάς



ΜΠΑΜΠΑΣ ---> Μια συνταγή της κυρίας Tzeni Tsanaktsidou από την ομάδα στο Facebook ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!!ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!


Μπαμπάς

ΕΝΑΣ ΜΠΑΜΠΑΣ ΑΛΛΑ ΤΙ ΜΠΑΜΠΑΣ!!! ΠΟΛΥΥΥΥ ΚΑΛΟΟΟΟΟΣ!!!! ΠΟΛΥ ΜΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥΥΥΥ ΓΕΥΣΤΙΚΟΣ!!!! ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΟΣ!!

ΣΥΝΤΑΓΗ ΥΛΙΚΑ :
120 γραμμάρια χλιαρό γάλα,
25 γραμμάρια μαγιά νωπή,
240 γραμμάρια αλεύρι για όλες της χρήσεις,
3 αυγά,
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη,
120 γραμμάρια βούτυρο λιωμένο χλιαρό
Βάζουμε στο μπολ το γάλα με την μαγιά το ανακατεύουμε ρίχνουμε 60 γραμμάρια αλεύρι το ανακατεύουμε και το σκεπάζουμε για 35 λεπτά!
Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη,ρίχνουμε το βούτυρο,λίγο αλάτι,το μείγμα μαγιάς και το υπόλοιπο αλεύρι!
Τοποθετούμε το μείγμα σε καλά λαδωμένη φόρμα και το σκεπάζουμε για 1 ώρα!
Στην συνέχεια το ψήνουμε στους 180 βαθμούς προθερμασμένο για 45 λεπτά ανάλογα τον φούρνο!
Όταν το βγάλουμε το αφήνουμε να κρυώσει καλά και το κόβουμε στην μέση!

ΣΙΡΟΠΙ:
Βράζουμε 500ml νερό με 300 γραμμάρια ζάχαρη και 2 κουταλιές της σούπας κονιάκ για 8 λεπτά!

ΚΡΕΜΑ:
Βάζουμε 2 ποτήρια νερού γάλα με 4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη να ζεσταθεί!
Ρίχνουμε 3 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ με 1 κουταλιά της σούπας γεμάτη αλεύρι ανακατεύουμε και όταν πήξει την κατεβάζουμε και προσθέτουμε 1 βανίλια,1 κουταλιά της σούπας βούτυρο,1 κρόκο αυγού!
Την αφήνουμε να κρυώσει!

ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ:
Τοποθετούμε τον ένα πάτο από το μπαμπά στην πιατέλα και σιροπιάζομαι με κουταλιά (κρύο μπαμπά χλιαρό σιρόπι) βάζουμε την κρέμα και κλείνουμε με τον άλλο πάτο και σιροπιάζομαι και αυτόν με προσοχή!
Τέλος περνάμε τον μπαμπά με λίγη μαρμελάδα βερίκοκο αραιωμένη με νερό και πάνω στον μπαμπά τοποθετούμε σαντιγί και κερασάκια!