Λουκουμάδες



Μια συνταγή της κυρίας Βανα Ντελη.Ρεβ. για ΛΟΥΚΟΥΜΑΔΕΣ  από την ομάδα στο Facebook ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!!ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!


Λουκουμάδες

ΛΟΥΚΟΥΜΑΔΕΣ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟΙ!
Προσπάθησα να τους κάνω όσο το δυνατόν πιο στρογγυλούς...γιατί δεν τα πολυκαταφέρνω!😂 από γεύση όμως.. σκίζουν!💗

4 κούπες τσ.αλεύρι (γ.ο.χ)
1 φακ.ξερή μαγιά
1 κ.γ αλάτι
1 κ.γ μέλι
Μισή κούπα γάλα εβαπορέ
Και χλιαρό νερό όσο πάρει να γίνει ένας χυλός μέτριος ( ούτε πηχτός ούτε αραιός)
Ελαιόλαδο 2 κ.σ
Και
Έξτρα μέλι και κανέλα για το γαρνίρισμα!

Εκτέλεση
Σε μεγάλο μπολ δουλεύουμε με το σύρμα με γρήγορες κινήσεις να γίνει ένας ομοιόμορφος ο χυλός .
Σκεπάζουμε με το καπάκι του μπολ κι αφήνουμε σε ζεστό μέρος 1 ώρα περίπου να βγάλει φουσκάλες
Ζεσταίνουμε σε κατσαρολάκι βαθύ μπόλικο καλαμποκέλαιο και πάμε στην τεχνική για στρογγυλούς λουκουμάδες
Ένας τρόπος ο πιο παλιός είναι αυτός που μου μάθε η μαμά μου παίρνουμε στη χούφτα ζύμη και κλείνουμε πιέζουμε να βγει απ' το επάνω μέρος λίγη ζύμη βγαίνει στρογγυλή.και ρίχνουμε γρήγορα στο λάδι
Θέλει πολύ γρήγορες κινήσεις και μαστοριά!
Δεύτερος τρόπος παίρνουμε με το κουτάλι ζύμη και γέρνουμε ρίχνουμε στο καυτό λάδι κόβοντας άμεσα με το δάχτυλο τη ζύμη.
Επίσης πολύ γρήγορες κινήσεις κι απανωτές!
Διάλεξα το δεύτερο τρόπο!
Οι συγκεκριμένοι λουκουμάδες γίνονται τραγανοίεξωτερικώς,αφράτοι μέσα και τρώγονται ακόμη και κρύοι την επόμενη μέρα!