Λουκουμάδες


Λουκουμάδες εκπληκτικοί!


Υλικά

  • 4 κούπες του τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.γ. μέλι
  • 1/2 κούπα γάλα εβαπορέ
  • χλιαρό νερό όσο πάρει ώστε να γίνει ένας χυλός μέτριος (ούτε πηχτός ούτε αραιός)
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • έξτρα μέλι και κανέλα για το γαρνίρισμα


Εκτέλεση

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ δουλεύουμε όλα μαζί τα υλικά με το σύρμα, με γρήγορες κινήσεις, ώστε να γίνει ένας ομοιόμορφος χυλός.
  2. Σκεπάζουμε με το καπάκι του μπολ κι αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 1 ώρα περίπου, μέχρι να βγάλει φουσκάλες.
  3. Ζεσταίνουμε σε βαθύ κατσαρολάκι μπόλικο καλαμποκέλαιο και πάμε στην τεχνική για στρογγυλούς λουκουμάδες.
  4. Ένας τρόπος, ο πιο παλιός, είναι αυτός που μου μάθε η μαμά μου. Παίρνουμε στη χούφτα ζύμη και κλείνουμε πιέζοντας ώστε να βγει απ' το επάνω μέρος της παλάμης λίγη ζύμη, βγαίνει στρογγυλή, και τη ρίχνουμε γρήγορα στο λάδι με ένα κουτάλι. Θέλει πολύ γρήγορες κινήσεις και μαστοριά!
  5. Δεύτερος τρόπος, παίρνουμε με το κουτάλι ζύμη γέρνοντας και τη ρίχνουμε στο καυτό λάδι κόβοντας άμεσα με το δάχτυλο. Επίσης πολύ γρήγορες κινήσεις κι απανωτές! Διάλεξα το δεύτερο τρόπο!
  6. Οι συγκεκριμένοι λουκουμάδες γίνονται τραγανοί εξωτερικώς, αφράτοι μέσα και τρώγονται ακόμη και κρύοι την επόμενη μέρα!
ΛΟΥΚΟΥΜΑΔΕΣ
ΛΟΥΚΟΥΜΑΔΕΣ

Δημιουργός συνταγής: Βάνα Ντελή