
Αυτή η σοκολατόπιτα θα σας ενθουσιάσει με την ευκολία και τη γρήγορη παρασκευή της. Μαλακή, αφράτη και με πλούσιο σοκολατένιο άρωμα, συνοδεύεται από ένα λαχταριστό σιρόπι και γλάσο σοκολάτας που την καθιστούν ακαταμάχητη. Ένα γλυκό που θα γίνει σίγουρα αγαπημένο για μικρούς και μεγάλους.
Υλικά
- 6 αυγά
- 1 κούπα ζάχαρη (κούπα του νες καφέ)
- 2 κούπες αλεύρι φαρίνα
- 1 κούπα γάλα εβαπορέ (αδιάλυτο)
- 250 γρ. βούτυρο (μαλακό)
- 2 κ.σ. ξίδι
- 3 κ.σ. κακάο
- 1 κ.γ. σόδα
- Λίγο αλάτι
Για το σιρόπι
- 2,5 ποτήρια νερό
- 2,5 ποτήρια ζάχαρη
- 2 βανίλιες
Για το γλάσο
- 400 γρ. κουβερτούρα
- 300 γρ. γάλα εβαπορέ (αδιάλυτο)
- 2 κ.σ. μέλι
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
- Σε ένα μεγάλο μπολ τοποθετούμε όλα τα υλικά της ζύμης: τα αυγά, τη ζάχαρη, το αλεύρι, το γάλα, το βούτυρο, το ξίδι, το κακάο, τη σόδα και το αλάτι.
- Ανακατεύουμε καλά με το μίξερ χειρός για περίπου 3 λεπτά, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Βουτυρώνουμε ένα ταψί και ρίχνουμε μέσα το μείγμα.
- Ψήνουμε για περίπου 12 λεπτά, παρακολουθώντας τον χρόνο ανάλογα με τον φούρνο μας.
Για το σιρόπι
- Σε μια κατσαρόλα, βράζουμε το νερό και τη ζάχαρη για 7 λεπτά από τη στιγμή που θα ξεκινήσει ο βρασμός.
- Προσθέτουμε τις βανίλιες στο τέλος και αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Σιροπιάζουμε τη σοκολατόπιτα αμέσως μόλις τη βγάλουμε από τον φούρνο, ενώ και το σιρόπι και το γλυκό πρέπει να είναι ζεστά.
- Αφήνουμε να απορροφηθεί καλά το σιρόπι και έπειτα περιχύνουμε με το γλάσο σοκολάτας.
Για το γλάσο
- Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί ή στον φούρνο μικροκυμάτων.
- Προσθέτουμε το γάλα εβαπορέ και το μέλι στην κουβερτούρα και ανακατεύουμε καλά μέχρι να έχουμε ένα λείο γλάσο.
Καλή μας όρεξη!
Δημιουργός συνταγής: Tzeni Tsanaktsidou
