Γλυκάκια σιροπιαστά τυλιγμένα σε καρύδα

Σιροπιαστά γλυκάκια καρύδας

ΓΛΥΚΑΚΙΑ ΣΙΡΟΠΙΑΣΤΑ ΤΥΛΙΓΜΕΝΑ ΣΕ ΚΑΡΥΔΑ


ΑΠΟ ΤΑ ΠΟΙΟ ΕΥΚΟΛΑ,ΥΠΕΡΟΧΑ ΓΕΥΣΤΙΚΑ ΣΙΡΟΠΙΑΣΤΑ ΓΛΥΚΑΚΙΑ ΠΟΥ ΕΧΩ ΦΤΙΑΞΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΦΤΙΑΞΕΤΕ!!!!

ΣΥΝΤΑΓΗ:Η ΜΕΤΡΗΣΗ ΥΛΙΚΩΝ ΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΟΤΗΡΙ:ΥΛΙΚΑ:
1 αυγό,
μισό ποτήρι χυμό φρέσκου πορτοκαλιού,
μισό ποτήρι γιαούρτι,
1 ποτήρι σιμιγδάλι ψιλό,
1 +μισή ποτήρι αλεύρι για όλες της χρήσεις,
1 βανίλια,
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ,
ξύσμα από ένα πορτοκάλι.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βάζουμε στο μπολ το αυγό,το χυμό,το γιαούρτι και τα ανακατεύουμε με σύρμα.
Ρίχνουμε το σιμιγδάλι,το ξύσμα,την βανίλια και ανακατεύουμε με σύρμα.
Τέλος ρίχνουμε αλεύρι μπέικιν σιγά σιγά και ζυμώνουμε.
Θέλουμε αφράτη μαλακή ζύμη.
Οπότε πλάθουμε μπαλίτσες και τις τοποθετούμε στην λαδόκολλα.στο ταψί.
Τα.ψήνουμε στους 180 βαθμούς προθερμασμενο για.25 λεπτά φυσικά ανάλογα τον φούρνο του καθενός.

ΣΙΡΟΠΙ:
Βράζουμε 3 ποτήρια ζάχαρη,με 3 ποτήρια νερό 4 φλούδες πορτοκαλιού για 5 λεπτά.
Στο τελευταίο λεπτό ρίχνουμε μισό λεμόνι τον χυμό του.
Σιροπιάζομαι κρύα γλύκα,και σιρόπι 5 λεπτά αφού το κατεβάσουμε να μείνει σε θερμοκρασία.δωματίου.
Και τέλος τα βουτάμε στην καρύδα.
Εάν θέλετε τα κάνετε γεμιστά με τριμμένο καρύδι,η όταν το κόβετε στην μέση ρίχνετε από πάνω.

Σιροπιαστά γλυκάκια καρύδαςΣιροπιαστά γλυκάκια καρύδας