Ροξάκια



ΡΟΞΑΚΙΑ


ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε στο μπολ 
125 ml νερό χλιαρό, 
1 φακελάκι ξερή μαγιά, 
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη 
και τα ανακατεύουμε με πιρούνι.
Ρίχνουμε 
125 ml χυμό πορτοκαλιού φρέσκο, 
250 ml ελαιόλαδο 
και ανακατεύουμε με πιρούνι.
Τέλος προσθέτουμε 
1 φακελάκι μπέικιν, 
1 βανίλια 
και περίπου 500 γραμμάρια αλεύρι σιγά - σιγά 
και ζυμώνουμε.
Σκεπάζουμε την ζύμη για 15 λεπτά.
Στη συνέχεια την τοποθετούμε στον πάγκο και την κόβουμε 4 κομμάτια.
Το ένα από αυτά τα κομμάτια το τοποθετούμε σε μπολ και ρίχνουμε μέσα 
3 κουταλιές της σούπας κακάο, 
1/2 κούπα καρύδια ψιλοκομμένα 
και λίγο λάδι 
και το ζυμώνουμε.
Στη συνέχεια ανοίγουμε τα 3 κομμάτια σε 3 φύλλα και τη ζύμη με το κακάο την φτιάχνουμε κορδόνια τα οποία τοποθετούμε σε κάθε φύλλο και τα ρολάρουμε.
Κόβουμε σε κομμάτια, τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψί και τα ψήνουμε στους 200 βαθμούς, σε προθερμασμένο φούρνο για 15 με 20 λεπτά.

ΣΙΡΟΠΙ:
Βράζουμε 4 νεροπότηρα νερό με 4 νεροπότηρα ζάχαρη και το χυμό μισού λεμονιού για 3 λεπτά.

Σιροπιάζουμε κρύα γλυκά με καυτό σιρόπι.