Σαραγλί



ΣΑΡΑΓΛΙ


ΣΥΝΤΑΓΗ ΥΛΙΚΑ:
12 φυλλα κρουστας Βηρυτου,
300 γρ βουτυρο καλο αγελαδινο,
100 ml σπορελαιο,
500 γρ καρυδια αλεσμενα ανακατεμενα με 1κ.γ κανελα,μισο κ.γ γαρυφαλλο!

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βραζουμε το βουτυρο με το σπορελαιο!
Και οταν το κατεβαζουμε το στραγγιζουμε και το αφηνουμε να κρυωσει!
Ανοιγουμε τα φυλλα και ανα δυο βουτυρωνοντας τα βαζουμε στην ακρη γεμιση και πανω στην γεμιση την βεργα(πλαστη)και ρολαρουμε παρα πολυ σφιχτα!
Και στο τελος βγαζουμε την βεργα(πλαστη)σουρωνοντας το!
Τα τοποθετουμε σε καλα βουτυρωμενο ταψι η πυρεξ!
Τα κοβουμε σε οτι μεγεθος θελουμε και τα βουτυρωνουμε παρα πολυ καλα!
Τα βαζουμε στο ψυγειο για 1 ωρα!
Στην συνεχεια ψηνουμε στους 160 β προθερμασμένο μεχρι να παρουν ωραιο χρωμα!
Τα.βγαζουμε και τα αφηνουμε ολη νυχτα ξεσκεπαστα!

ΣΙΡΟΠΙ:
Βραζουμε 3 ποτηρια νερου με 3 ποτηρια νερου ζαχαρη,μισο λεμονι το χυμο του, για 4 λεπτα στο τελευταιο λεπτο βαζουμε 2 κ.της σουπας γλυκοζη!
Το κατεβαζουμε και σιροπιαζουμε σιγα σιγα το καθενα με κουταλα μετρια η διαδικασια σιροπιασματος πρεπει να γινει σε 20 λεπτα!Δηλ σιροπιαζουμε απορροφάει σιροπιαζουμε απορροφάει κ.τλ!
Οταν σιροπιαζουμε θα πρεπει να ακουγεται κροτος τσιτσιρισματος εαν δεν γινει αυτο παει να πει δεν ψηθηκαν ομοιομορφα!
Και στο τελειωμα εαν θελουμε βαζουμε κουβερτουρα η φυστικι η καρυδι η και σκετα!