
ΡΕΒΑΝΙ ΜΕ ΙΝΔΟΚΑΡΥΔΟ
Υλικά
- 220γρ αλεύρι μαλακό κοσκινισμένο
- 240γρ σιμιγδάλι χοντρό
- 240γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 250γρ ζάχαρη
- 200γρ ινδική καρύδα
- 1 κεσέ γιαούρτι 200γρ
- 4 μεγάλα αυγά χωριστά τους κρόκους και τα ασπράδια
- Μιάμιση κουταλιά της σούπας μπεικιν παουντερ
- 2 βανίλιες
- Ξύσμα από ένα πορτοκάλι όχι μεγάλο
Για το σιρόπι
- 3 ποτήρια νερό
- 2 ποτήρια ζάχαρη
- 1 φέτα λεμονιού και μια κουταλιά της σούπας χυμό
- Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί και μόλις πάρει βράση μετράμε τρία λεπτά και το βγάζουμε. Το σιρόπι και το ραβανί πρέπει να είναι και τα δυο καυτά στην μίξη τους
- 100γρ καρύδα για από πάνω πασπάλισμα
Eκτελεση
- Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνουμε είναι να χτυπήσουμε τα ασπράδια να γίνει μαρέγκα όταν είναι έτοιμο το βάζουμε ψυγείο και συνεχίζουμε με την υπόλοιπη συνταγή.
- Στο μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη σε δυνατή ταχύτητα για 8 λεπτά να ασπρίσει και να γίνει σαν κρέμα.
- Προσθέτουμε έναν έναν τους κρόκους ώστε να τους απορροφάει το μείγμα.
- Προσθέτουμε το γιαούρτι, το ξύσμα, τις βανίλιες το μπέικιν πάουντερ και την καρύδα συνεχίζοντας το χτύπημα.
- Αφού χτυπηθούν καλά αρχίζουμε να προσθέτουμε στον κάδο εναλλάξ τη μαρέγκα, το αλεύρι και το σιμιγδάλι με μια σπάτουλα και με αργές κινήσεις για να μην κόψει η μαρέγκα.
- Ψήνουμε την ζύμη αφού την βάλουμε σε βουτυρωμένο ταψί στους 160 βαθμούς στον αέρα, για περίπου 45-50 λεπτά
- Τέλος πασπαλίζουμε με ινδική καρύδα !!!