Υλικά
- 500 γραμ γίγαντες
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 κουταλιά σούπας πελτέ ντομάτας
- 1 ντομάτα ώριμη τριμμένη
- βραστό νερό
- Αλατοπίπερο
- 1/ 2 κούπα τσαγιού ελαιόλαδο
- 2 χοντροκομμένα κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες
- 2 ντομάτες σε ροδέλες
- πιπεριές κόκκινη καρότα μαϊντανό
Εκτέλεση
- Από το βράδυ βάζουμε τούς γίγαντες σε μπόλικο νερό .
- Την άλλη μέρα το πρωί βάζουμε νερό σε μία κατσαρόλα και βάζουμε μέσα τούς γίγαντες να πάρουν μία βράση τούς στραγγίζουμε
- Ρίχνουμε λάδι στην κατσαρόλα μας και τσιγαρίζουμε ένα ψιλοκομμένο κρεμμύδι
- Προσθέτουμε μία κουταλιά πελτέ και μία ντομάτα τριμμένη
- Προσθέτουμε τούς γίγαντες και βραστό νερό
- Βράζουμε για 90 λεπτά
- Ανάβουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
- Αδειάζουμε το περιεχόμενο της κατσαρόλας στο ταψί μας .
- Προσθέτουμε αλατοπίπερο ελαιόλαδο και σκεπάζουμε τους γίγαντες με 2 χοντροκομμένα κρεμμύδια σε ροδέλες 2 ντομάτες σε ροδέλες , πιπεριές , καρότα , μαϊντανό . και νερό .
- Ψήνουμε για 45 - 50 λεπτά στους 160 με 180 βαθμούς .
Δημιουργός συνταγής: George Chatzigiatroudakis
