Σαλάτα με προσούτο και παρμεζάνα
Υλικά
Μαρούλι χοντροκομμένο κατά βούληση5-6 λιαστές ντομάτες κομμένες σε λωρίδες
4 φέτες προσούτο κομμένο σε λωρίδες
Κρουτόν
φλούδες παρμεζάνας
3 κουταλιές σούπας λάδι από τις λιαστές ντομάτες η ελαιόλαδο
2 κουταλιές σούπας ξίδι βαλσάμικο
1 κουταλιά σούπας μέλι.
Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε τα δικά μας κρουτόν.Κόβουμε σε κύβους 2 φέτες το ψωμί ραντίζουμε με λίγο λάδι και αλάτι και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 για 10-15 λεπτά.
Πλένετε και στραγγίζετε το μαρούλι.
Κόβετε την σαλάτα, τις ντομάτες .
Τα βάζετε σε μια λεκάνη ρίχνετε πολύ λίγο αλάτι κ πιπέρι χτυπάτε σε ένα μπολάκι το λάδι το βαλσάμικο το μέλι και το ρίχνετε μέσα στην λεκάνη.
Ανακατεύετε καλά ,προσθέστε το προσούτο το κρουτόν την παρμεζάνα ανακατέψτε.
Βάζετε την σαλάτα στην σαλατιέρα και σερβίρετε.
Δημιουργός συνταγής: Gogo Samiou
Κόβετε την σαλάτα, τις ντομάτες .
Τα βάζετε σε μια λεκάνη ρίχνετε πολύ λίγο αλάτι κ πιπέρι χτυπάτε σε ένα μπολάκι το λάδι το βαλσάμικο το μέλι και το ρίχνετε μέσα στην λεκάνη.
Ανακατεύετε καλά ,προσθέστε το προσούτο το κρουτόν την παρμεζάνα ανακατέψτε.
Βάζετε την σαλάτα στην σαλατιέρα και σερβίρετε.
Κρασάτη τηγανιά
Υλικά
Κρέας χοιρινό σε μπουκιές από την πλευρά του λαιμού.
2 Κρεμμύδια μεγάλα.
Ελαιόλαδο
1 κούπα λευκό κρασί
Θυμάρι
αλάτι πιπέρι φρεσκοτριμμένο
2 λεμονιά τον χυμό τους.
2 Κρεμμύδια μεγάλα.
Ελαιόλαδο
1 κούπα λευκό κρασί
Θυμάρι
αλάτι πιπέρι φρεσκοτριμμένο
2 λεμονιά τον χυμό τους.
Εκτέλεση
Σοτάρετε τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα σε ελαιόλαδο και μόλις πάρουν χρώμα προσθέστε το κρέας ανακατέψτε καλά μέχρι να ροδίσει, σβήστε με το κρασί και αφήστε να βράσει το κρέας, ρίξτε το λεμόνι κ σε 2 λεπτά σερβίρετε !!