Πορτοκαλόπιτα

ΠΟΡΤΟΚΑΛΟΠΙΤΑ

ΠΟΡΤΟΚΑΛΟΠΙΤΑ


Υλικά:

  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας (450 - 500 γρ.)
  • 1 κούπα καλαμποκέλαιο
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
  • 2 γεμάτα κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 4 αυγά
  • 220 γρ. γιαούρτι

Για το σιρόπι:
  • 2 κούπες ζάχαρη
  • 2 κούπες νερό
  • 1 κούπα φυσικό χυμό πορτοκάλι
  • Ξύσμα από 2 πορτοκάλια


Εκτέλεση:

  1. Ανοίγουμε το φύλλο κρούστας και το αφήνουμε να αρχίσει να στεγνώνει. 
  2. Μόλις στεγνώσει αρκετά το κόβουμε με τα χέρια μας σε μικρά κομματάκια μέσα σε ένα μπολ και το αφήνουμε στην άκρη.
  3. Σε άλλο μπολ βάζουμε τη ζάχαρη, το καλαμποκέλαιο, τα αυγά, τη βανίλια και το γιαούρτι και ανακατεύουμε καλά με σύρμα. 
  4. Προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε καλά μέχρι τα υλικά μας να αναμιχθούν καλά. 
  5. Μέσα στο μείγμα προσθέτουμε το κομματιασμένο φύλλο μας και ανακατεύουμε πολύ καλά με ένα κουτάλι μέχρι το φύλλο μας να βραχεί τελείως, πολύ καλά. 
  6. Βουτυρώνουμε ένα πυρέξ περίπου 35εκ και βάζουμε το μείγμα μας μέσα.
  7. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς περίπου 30 με 35 λεπτά μέχρι να πάρει χρυσαφί χρώμα στην επιφάνεια της. 
  8. Δοκιμάζουμε με ένα μαχαίρι στη μέση του γλυκού να δούμε αν είναι έτοιμη. 
  9. Βγάζουμε την πορτοκαλόπιτα από το φούρνο και την αφήνουμε να κρυώσει.
  10. Σε κατσαρολάκι βάζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι και τα βράζουμε για 15 λεπτά. 
  11. Καυτό όπως είναι το σιρόπι μας το ρίχνουμε στο κρύο γλυκό, κόβουμε σε κομμάτια και αφήνουμε να απορροφήσει το σιρόπι.

Σερβίρουμε με παγωτό αν θέλουμε. 
Πεντανόστιμο γλυκό!!!

ΠΟΡΤΟΚΑΛΟΠΙΤΑΠΟΡΤΟΚΑΛΟΠΙΤΑΠΟΡΤΟΚΑΛΟΠΙΤΑ
ΠΟΡΤΟΚΑΛΟΠΙΤΑ
📷 Maria Kapodistria

Δημιουργός συνταγής: Elena Psillia

 Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!


Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget