Κοτόπουλο στιφάδο



ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΙΦΑΔΟ

ΥΛΙΚΑ
1 κιλό κοτόπουλο ή 3 μπούτια
1 λουκάνικο μοσχαρίσιο
1 κιλό κρεμμυδάκια πέρλες
1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
1 ποτήρι κρασί
2 κουταλιές σούπας ξύδι
2 κουταλιές μέλι
1 μεγάλη ντομάτα
2 φύλλα δάφνης
5 μπιλίτσες μπαχάρι
μερικούς κόκκους πιπέρι
αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα γλυκιά

Πλένω το κοτόπουλο καλά, κόβω τα μπούτια στη μέση και τα σκουπίζω με χαρτί κουζίνας.
Σε κατσαρόλα βάζω το ελαιόλαδο και αφού κάψει καλά σοτάρω το κοτόπουλο να πάρει χρώμα από τις δύο πλευρές.
Σβήνω με κρασί και μόλις εξατμιστεί βγάζω το κοτόπουλο και σοτάρω τα κρεμμύδια.
Τα βγάζω σε ένα σκεύος και ξαναβάζω το κοτόπουλο στην κατσαρόλα.
Προσθέτω το ξύδι, το μέλι και μετά τη ντομάτα, τη δάφνη, το μπαχάρι, το πιπέρι, την πάπρικα, αλάτι και 1 ποτήρι νερό.
Χαμηλώνω και βράζω το κοτόπουλο με σκεπασμένο το καπάκι 30 λεπτά.
Προσθέτω στο μισάωρο και τα κρεμμύδια και τα βράζω αλλά 25 λεπτά.
Μη βάζετε πολύ νερό γιατί βγάζουν και τα κρεμμύδια, με μέτρο για να δέσει καλά η σάλτσα του φαγητού.


Credits:
Ρήνα Κοντού
ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Κοτόπουλο στιφάδο