Μοσχάρι γιουβέτσι



ΜΟΣΧΑΡΙ ΓΙΟΥΒΕΤΣΙ

ΥΛΙΚΑ
1 κιλό μοσχάρι σε κομμάτια από σπάλα
1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο
2 ντομάτες τριμμένες
1 κουταλιά της σούπας πελτέ
1 ξυλάκι κανέλα
αλάτι 
πιπέρι
1 φλ του τσαγιού λευκό κρασί
1 φλ του τσαγιού ελαιόλαδο
500 γρ κριθαράκι μέτριο
 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σοτάρω το κρέας στην κατσαρόλα με κρεμμύδι και σκόρδο.
Ρίχνω μετά το κρασί και μόλις εξατμιστεί ρίχνω τις ντομάτες, τον πελτέ, κανέλα, αλάτι, πιπέρι και βραστό νερό και σιγοβράζω μέχρι να μαλακώσει.
Σε ένα πυρέξ βάζω όλο το περιεχόμενο της κατσαρόλας, αφαιρώ το ξυλάκι κανέλας και ψήνω στο φούρνο.
Ελέγχω το νερό, βάζω πάντα ζεστό, και μόλις βράσει ρίχνω το κριθαράκι.
Αφήνω για μισή ώρα (πάντα να ελέγχετε το νερό!!) στους 180 βαθμούς.




Credits:
ελενη κωστα
ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Μοσχάρι γιουβέτσι