Μηλοπιτάκια



Μια συνταγή της κυρίας Μαιρης Καπνιση για ΜΗΛΟΠΙΤΑΚΙΑ από την ομάδα στο Facebook ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!


Μηλοπιτάκια

Μηλοπιττάκια που τρίβουν και μοσχομυρίζουν σαν κουραμπιές !!!

Ζύμη:
Ένα φαρίν απ, ένα ποτήρι σπορέλαιο, μισό ποτήρι ρετσίνα ένα φλυτζανάκι ζάχαρη ανακάτεμα και ζύμωμα στο χέρι.

Γέμιση :
Δύο μήλα τριμμένα, δύο κσ ζάχαρη καστανή δυο κ.σ βούτυρο, δύο κσ φρυγανιά, ένα κγ κανέλα, μισο κ.γ γαρύφαλλο, μια χούφτα σταφίδα ξανθή, μια χούφτα καρύδι χονδροκοπανισμένο, μισό φλυτζανάκι κονιάκ και δύο μέτρια μουστολούκουμα γεμιστά με καρύδι ψιλοκομμένα, η απλά λουκούμια!!!!
Περνάω τα μήλα με την ζάχαρη και το βούτυρο, μαργαρίνη, λίγο από το τηγάνι.
Παίρνω ζύμη στο μέγεθος μεγάλου καρυδιού και ανοίγω με το χέρι, δηλαδή πατώ με την παλάμη, πιτάκια στρογγυλά στην μέση βάζω μια κσ γέμιση κλείνω μισσοφέγγαρο, και πατώ τις άκρες με πιρούνι.
Ψήνω στους 170 βαθ. αερόθερμο έως ότου ροδίσουν.
Μόλις μισοκρυώσουν αχνίζω με την άχνη ζάχαρη. Εάν θέλετε μπορείτε να ρίξετε κανελίτσα από πάνω.