Μια συνταγή της κυρίας Εφης Καρεκλά για ΣΑΡΑΓΛΙ
1/2 φλ. ηλιέλαιο
1 φλ. καρύδια τριμμένα
1/2 φλ. ζάχαρη
1 κ.γ. κανέλα
3 φρυγανιές τριμμένες
1 φλ. νερό
1/2 φλ. μέλι
1 φλούδα λεμονιού
Το βάζουμε στο ταψάκι και συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα. Λαδώνουμε το σαραγλί και ψήνουμε μέχρι να ροδίσει. Σιροπιάζουμε με το κρύο σιρόπι και πασπαλίζουμε με καρύδι ή φυστίκι Αιγίνης.
Υλικά
1 πακέτο φύλλο κρούστας1/2 φλ. ηλιέλαιο
1 φλ. καρύδια τριμμένα
1/2 φλ. ζάχαρη
1 κ.γ. κανέλα
3 φρυγανιές τριμμένες
Για το σιρόπι
1 μισυ φλ. ζάχαρη1 φλ. νερό
1/2 φλ. μέλι
1 φλούδα λεμονιού
Εκτέλεση
Απλώνουμε το φύλλο, λαδώνουμε ελαφρσ και παςπαλίζουμε με τη γέμιση κατά μήκος το φύλλο. Βάζουμε μια βελόνα πλεξίματος και τυλίγουμε το φύλλο. Τραβάμε το φύλλο να σουρώσει και το βγάζουμε από τη βελόνα.Το βάζουμε στο ταψάκι και συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα. Λαδώνουμε το σαραγλί και ψήνουμε μέχρι να ροδίσει. Σιροπιάζουμε με το κρύο σιρόπι και πασπαλίζουμε με καρύδι ή φυστίκι Αιγίνης.
