Αυγορεβανί Μεσολογγίτικη



ΑΥΓΟΡΕΒΑΝΙ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΤΙΚΗ


Υλικα:
10 αυγα
10 κ.σ.ζαχαρη
3 βανιλιες
250 γρ.σιμιγδαλι ψιλο
1φλ.καφε πορτοκ.χυμο
Λιγο ξυσμα
1κ.σ.μπεικιν
1 σφηνακι κονιακ

Σιρόπι
2 1/2ποτ.ζαχαρη
3 ποτ.νερο
1 βανιλια
Βραζουμε ...ίσα...να λιώσει η ζαχαρη 5 λεπτα...

Χωριζουμε κροκους - ασπράδια
Τα ασπραδια μαρεγκα σφιχτη αφου ριξουμε μια πρεζα αλατι...
Χτυπαμε τους κροκους με τις βαν.και τη ζαχαρη....ριχνουμε το σιμιγδ.τα υγρα το ξυσμα και το μπεικιν....αφηνουμε να χτυπηθ.5 λεπτα..
Ανακατευουμε τα δυο μειγμα.ελαφρα...βαζουμε σε λαδ.ταψι 36 νο..και ψηνουμε 35 λεπτα 180β.περιπου..( δεν ανοιγουμε το φουρνο)
Σιροπιαζουμε χλιαρα και τα δυο.


Δημιουργός συνταγής: Εύη εύη, συνταγή Ρουλα Λυρου 
 
 Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!