Γαλατόπιτα χωρίς φύλλο



Μια συνταγή της κυρίας Evie Evie για ΓΑΛΑΤΟΠΙΤΑ ΧΩΡΙΣ ΦΥΛΛΟ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Γαλατόπιτα χωρίς φύλλο

ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε κατσαρόλα βάζω 1.5 λίτρο γάλα φρέσκο με 2 κούπες (του νες)ζάχαρη ανακατεύω με αυγοδαρτη,μόλις αρχίσει και ζεσταίνεται καλα.
Ρίχνω σιγα,σιγα 1.5 κουπα(του νες)σιμιγδάλι ψιλό ανακατεύοντας γρήγορα,μόλις αρχίσει να δένει η κρέμα Όχι να σφίξει,αποσύρω από τη φωτιά.
Ρίχνω 3 με 4 βανίλιες,μετά ρίχνω το χυμό και το ξύσμα από 1 πορτοκάλι και από 1 λεμόνι,και τέλος 4 αβγά,αλλά ένα ένα και ανακατεύοντας πολύ γρήγορα πρώτα να απορροφάται το ένα αβγό και μετά Ρίχνουμε το άλλο και στο τέλος Ρίχνουμε 200γραμμαρια βούτυρο ή βιταμ και ανακατεύουμε μέχρι να λιωσει...
Βουτυρωνουμε πολύ καλά ένα ταψακι 28αρι(το δικό μου είναι 26αρι που βλέπετε...
Την ήθελα πιο φουσκωτή αλλά είναι οριακό μη το ρισκάρετε)
Και ψήνουμε στους 190 αντιστάσεις μέχρι να ροδίσει.