Γαριδοπίλαφο



Μια συνταγή της κυρίας Αγγελικής Σκόνη για ΓΑΡΙΔΟΠΙΛΑΦΟ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ


Γαριδοπίλαφο

ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε τις γαριδουλες αν είναι κατεψυγμένες να τραβήξουν τα υγρά τους και να μαλακώσουν, ρίχνουμε λαδακι στην σοτεζα
Μετα βάζουμε το κρεμμύδι, την πιπεριά (εγώ βάζω Φλωρίνης) και το σκορδακι να σοταριστουν
Τα σβήνουμε με τσίπουρο ή ούζο
Αφού εξατμιστεί το αλκοόλ, βάζουμε πελτέ και το γυρνάμε λίγο στον πάτο της κατσαρόλας
Αλατοπιπερονουμε, κόβουμε μαϊντανό και σκεπάζουμε με νερακι, ρίχνουμε το ρυζακι (εγω έβαλα μπασμάτι) σκεπάζουμε χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε να γίνει το ρυζακι
Μπορείτε να το φτιάξετε με κριθαράκι ή άλλο ρυζι.