Γαριδοπίλαφο



ΓΑΡΙΔΟΠΙΛΑΦΟ


ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Βάζουμε τις γαριδουλες αν είναι κατεψυγμένες να τραβήξουν τα υγρά τους και να μαλακώσουν, ρίχνουμε λαδακι στην σοτεζα
  2. Μετα βάζουμε το κρεμμύδι, την πιπεριά (εγώ βάζω Φλωρίνης) και το σκορδακι να σοταριστουν
  3. Τα σβήνουμε με τσίπουρο ή ούζο
  4. Αφού εξατμιστεί το αλκοόλ, βάζουμε πελτέ και το γυρνάμε λίγο στον πάτο της κατσαρόλας
  5. Αλατοπιπερονουμε, κόβουμε μαϊντανό και σκεπάζουμε με νερακι, ρίχνουμε το ρυζακι (εγω έβαλα μπασμάτι) σκεπάζουμε χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε να γίνει το ρυζακι
  6. Μπορείτε να το φτιάξετε με κριθαράκι ή άλλο ρυζι.


Δημιουργός συνταγής: Αγγελική Σκόνη

 Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!