Υλικά
- 2 φύλλα σφολιάτας
- Κέτσαπ
- Μουστάρδα
- 150 γρ. μανιτάρια, κομμένα σε φέτες
- 1 πιπεριά Φλωρίνης, κομμένη σε λωρίδες
- 1 ντομάτα, κομμένη σε λεπτές φέτες
- 200 γρ. τυρί γκούντα, τριμμένο
- 150 γρ. ζαμπόν, κομμένο σε κύβους
- 100 γρ. μπέικον, κομμένο σε κομματάκια
- 1 αυγό (για άλειμμα)
- Σουσάμι (προαιρετικά, για πασπάλισμα)
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
- Απλώνουμε ένα φύλλο σφολιάτας σε ένα λαδωμένο ή καλυμμένο με λαδόκολλα ταψί, φροντίζοντας να καλύπτει τον πάτο και τις άκρες του ταψιού.
- Αλείφουμε ομοιόμορφα την επιφάνεια της σφολιάτας με κέτσαπ και μουστάρδα.
- Απλώνουμε τα μανιτάρια, την πιπεριά Φλωρίνης, τις φέτες ντομάτας, το τριμμένο τυρί γκούντα, το ζαμπόν και το μπέικον, φροντίζοντας να καλύψουμε καλά την επιφάνεια της σφολιάτας.
- Σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο σφολιάτας και πιέζουμε ελαφρά τις άκρες για να κλείσουμε καλά την πίτσα.
- Χαράσσουμε την επιφάνεια της πάνω σφολιάτας ελαφρά με ένα μαχαίρι για να επιτρέψουμε στον ατμό να διαφύγει κατά το ψήσιμο.
- Αλείφουμε την επιφάνεια με χτυπημένο αυγό και πασπαλίζουμε με σουσάμι, εάν θέλουμε.
- Ψήνουμε στους 180°C για περίπου 30-35 λεπτά, ή μέχρι η σφολιάτα να ροδίσει και να γίνει τραγανή.
- Βγάζουμε από τον φούρνο και την αφήνουμε να κρυώσει λίγο πριν την κόψουμε και σερβίρουμε.
Καλή απόλαυση!
Δημιουργός συνταγής: Παλμιρα Αριστου