Πίτσα σκεπαστή με φύλλο σφολιάτας

Πανεύκολη πίτα με φύλλο σφολιάτας και γέμιση πίτσας. Ή αλλιώς πίτσα σκεπαστή!

Αυτή η σκεπαστή πίτσα με σφολιάτα είναι η ιδανική επιλογή για όσους αγαπούν τις γεμάτες γεύσεις και την τραγανή, βουτυράτη ζύμη. Με ζουμερά μανιτάρια, λαχταριστό τυρί γκούντα και πλούσια αλλαντικά, αυτή η πίτσα θα ενθουσιάσει μικρούς και μεγάλους. Απλή στην παρασκευή, αλλά εξαιρετικά νόστιμη, είναι τέλεια για ένα γρήγορο γεύμα ή δείπνο!


Υλικά

  • 2 φύλλα σφολιάτας
  • Κέτσαπ
  • Μουστάρδα
  • 150 γρ. μανιτάρια, κομμένα σε φέτες
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης, κομμένη σε λωρίδες
  • 1 ντομάτα, κομμένη σε λεπτές φέτες
  • 200 γρ. τυρί γκούντα, τριμμένο
  • 150 γρ. ζαμπόν, κομμένο σε κύβους
  • 100 γρ. μπέικον, κομμένο σε κομματάκια
  • 1 αυγό (για άλειμμα)
  • Σουσάμι (προαιρετικά, για πασπάλισμα)


Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
  2. Απλώνουμε ένα φύλλο σφολιάτας σε ένα λαδωμένο ή καλυμμένο με λαδόκολλα ταψί, φροντίζοντας να καλύπτει τον πάτο και τις άκρες του ταψιού.
  3. Αλείφουμε ομοιόμορφα την επιφάνεια της σφολιάτας με κέτσαπ και μουστάρδα.
  4. Απλώνουμε τα μανιτάρια, την πιπεριά Φλωρίνης, τις φέτες ντομάτας, το τριμμένο τυρί γκούντα, το ζαμπόν και το μπέικον, φροντίζοντας να καλύψουμε καλά την επιφάνεια της σφολιάτας.
  5. Σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο σφολιάτας και πιέζουμε ελαφρά τις άκρες για να κλείσουμε καλά την πίτσα.
  6. Χαράσσουμε την επιφάνεια της πάνω σφολιάτας ελαφρά με ένα μαχαίρι για να επιτρέψουμε στον ατμό να διαφύγει κατά το ψήσιμο.
  7. Αλείφουμε την επιφάνεια με χτυπημένο αυγό και πασπαλίζουμε με σουσάμι, εάν θέλουμε.
  8. Ψήνουμε στους 180°C για περίπου 30-35 λεπτά, ή μέχρι η σφολιάτα να ροδίσει και να γίνει τραγανή.
  9. Βγάζουμε από τον φούρνο και την αφήνουμε να κρυώσει λίγο πριν την κόψουμε και σερβίρουμε.

Καλή απόλαυση!


Δημιουργός συνταγής: Παλμιρα Αριστου