
ΤΣΙΖΚΕΙΚ ΜΕ ΛΕΥΚΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΑΙ ΒΑΤΟΜΟΥΡΟ
Υλικά
Για τη βάση:- 200 γρ. κρακεράκια ή μπισκότα digestive
- 2 κ.σ. ζάχαρη
- 1/3 κούπα βούτυρο (80 γρ.)
- 3 κ.σ. (30 γρ.) σκόνη αμυγδάλου
Για την κρέμα:
- 200 γρ. λιωμένη λευκή σοκολάτα
- 4 αυγά
- 900 γρ. τυρί κρέμα
- 1/2 κούπα + 1 κ.σ. (125 γρ.) ζάχαρη
- 3 κ.σ. αλεύρι
- 1 βανίλια
- 4 σταγόνες έλαιο αμυγδάλου (προαιρετικά)
- Μαρμελάδα ή σιρόπι βατόμουρο
Εκτέλεση:
- Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς.
- Σε ένα μεσαίο μπολ, ανακατέψτε τα υλικά για τη βάση, θρυματίζοντας τα κρακεράκια ή τα μπισκότα.
- Ανακατέψτε καλά μέχρι να έχετε ένα ομοιογενές μείγμα.
- Πιέστε το μείγμα στον πάτο ενός ταψιού για κέικ.
- Ανακατέψτε τα αυγά, το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη, το αλεύρι, τη βανίλια, και το έλαιο αμυγδάλου καλά σε ένα μεγάλο μπολ.
- Προσθέστε τη λιωμένη λευκή σοκολάτα στο μείγμα και ανακατέψτε καλά.
- Βάλτε τη μισή κρέμα στο ταψί και απλώστε ομοιόμορφα.
- Βάλτε μερικές κουταλιές από τη μαρμελάδα βατόμουρο πάνω από την πρώτη στρώση κρέμας και απλώστε ομοιόμορφα.
- Βάλτε την υπόλοιπη κρέμα πάνω από τη μαρμελάδα και απλώστε ομοιόμορφα.
- Χρησιμοποιώντας ένα καλαμάκι – ή άλλο εργαλείο – κάντε στη κορυφή του τσιζκέικ κουκκίδες με την μαρμελάδα, με μικρότερες κουκκίδες προς το κέντρο.
- Με ένα μαχαίρι ή μια οδοντογλυφίδα περάστε μέσα από τις κουκκίδες για να φτιάξετε ένα σπιράλ σχέδιο.
- Ψήστε για 1 ώρα, μέχρι να είναι ψηθεί καλά η κρέμα. Αφήστε να κρυώσει και βάλτε το τσιζκέικ στο ψυγείο για 8 ώρες. Αφαιρέστε το από το ταψί και απολαύστε!
Παρακολουθήστε το βίντεο που ακολουθεί για βοήθεια
