Υλικά
1 αυγό,
μισό φακελάκι μπέικιν παουντερ,
1κούπα σιμιγδάλι ανάμικτο χοντρό,ψιλό
μισή κούπα αλεύρι
ξύσμα ενός πορτοκαλιού
μισή κούπα ζάχαρη
4 κουταλιές της σούπας φυσικό χυμό πορτοκαλιού
4 κουταλιές της σούπας σπορέλαιο
1 βανίλια
μισή κούπα στραγγιστό γιαούρτι
Στη συνέχεια ρίχνουμε απαλά το αλεύρι,σιμιγδάλι,μπέικιν βανίλια.
Τοποθετούμε.σε μεσαίο ταψάκι.λαδωμένο πολύ καλά και το ψήνουμε σε.προθερμασμένο φούρνο,στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδοκοκκινίσει.
Αφήνουμε να κρυώσει καλά.
μισή κούπα νερό
1 κούπα ζάχαρη
Βράσιμο να δέσει
Σιροπιάζομαι κρύο γλυκό,χλιαρό σιρόπι!
Διακοσμούμε με πορτοκάλια!!!
μισό φακελάκι μπέικιν παουντερ,
1κούπα σιμιγδάλι ανάμικτο χοντρό,ψιλό
μισή κούπα αλεύρι
ξύσμα ενός πορτοκαλιού
μισή κούπα ζάχαρη
4 κουταλιές της σούπας φυσικό χυμό πορτοκαλιού
4 κουταλιές της σούπας σπορέλαιο
1 βανίλια
μισή κούπα στραγγιστό γιαούρτι
Εκτέλεση
Χτυπάμε στο μίξερ το αυγό,την ζάχαρη,τον χυμό,το λάδι,το γιαούρτι,το ξύσμα.Στη συνέχεια ρίχνουμε απαλά το αλεύρι,σιμιγδάλι,μπέικιν βανίλια.
Τοποθετούμε.σε μεσαίο ταψάκι.λαδωμένο πολύ καλά και το ψήνουμε σε.προθερμασμένο φούρνο,στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδοκοκκινίσει.
Αφήνουμε να κρυώσει καλά.
Σιρόπι:
1 κούπα χυμό φυσικό χυμόμισή κούπα νερό
1 κούπα ζάχαρη
Βράσιμο να δέσει
Σιροπιάζομαι κρύο γλυκό,χλιαρό σιρόπι!
Διακοσμούμε με πορτοκάλια!!!
Δημιουργός συνταγής: Tzeni Tsanaktsidou