Για μένα είναι η καλύτερη σοκολατόπιτα!!
Το συγκεκριμένο γλυκάκι δε ξέρεις πως να το περιγράφεις ακριβώς.Είναι κάτι μεταξύ σουφλέ και Μπράουνι!!! Ιδανικά τρώγεται ζεστό με μια μπάλα παγωτό βανίλια σλουρπ!!!
Η συνταγή είναι της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου και όσοι δεν την έχετε δοκιμάσει ακόμα τρέξτε να τη φτιάξετε!!!
Υλικά
- 250 μαργαρίνη ή βούτυρο λιωμένο (αλλά όχι καυτό)
- 5 αυγά
- 1 φλ. ζάχαρη
- 1 φλ. φουντούκια αλεσμένα
- 1 φλ. αλεύρι κοσκινισμένο (για όλες τις χρήσεις)
- 250 γρ. σοκολάτα υγείας λιωμένη
- 250 γρ. σοκολάτα γάλακτος λιωμένη
- 1 βανίλια
Για την επικάλυψη
- 3 κ.σ γεμάτες πραλίνα
- 1 φλ.του καφέ γάλα χλιαρό
Εκτέλεση
- Χτυπάω με το σύρμα ή στο μίξερ όλα τα υλικά και προσθέτω και τις λιωμένες σοκολάτες.
- Αδειάζω το μείγμα σε ταψάκι βουτυρωμένο 25Χ30 περίπου και ψήνω στους 180 με αέρα 15 λεπτά μόνο.
- Αφήνω να κρυώσει καλά και περιχύνω με το γλάσο!
- Μην την κόψετε καυτη γιατί θα τρέχει η σοκολάτα.
- Όταν κρυώσει μέσα είναι σαν σουφλέ υγρή αλλά στέκεται σε κομμάτι.
- Εγώ τη ζεσταίνω στο φούρνο μικροκυμάτων για δευτερόλεπτα και τη σερβίρω με παγωτό!!
Παρατηρήσεις:
- Δεν βάζουμε καθόλου μπέικιν ή σόδα.
- Και επίσης οι σοκολάτες δε χρειάζεται να είναι κουβερτούρες!