Φουντουκοσοκολατόπιτα


Για μένα είναι η καλύτερη σοκολατόπιτα!!
Το συγκεκριμένο γλυκάκι δε ξέρεις πως να το περιγράφεις ακριβώς.Είναι κάτι μεταξύ σουφλέ και Μπράουνι!!! Ιδανικά τρώγεται ζεστό με μια μπάλα παγωτό βανίλια σλουρπ!!!
Η συνταγή είναι της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου και όσοι δεν την έχετε δοκιμάσει ακόμα τρέξτε να τη φτιάξετε!!!


Υλικά

  • 250 μαργαρίνη ή βούτυρο λιωμένο (αλλά όχι καυτό)
  • 5 αυγά
  • 1 φλ. ζάχαρη
  • 1 φλ. φουντούκια αλεσμένα
  • 1 φλ. αλεύρι κοσκινισμένο (για όλες τις χρήσεις)
  • 250 γρ. σοκολάτα υγείας λιωμένη
  • 250 γρ. σοκολάτα γάλακτος λιωμένη
  • 1 βανίλια 

Για την επικάλυψη

  • 3 κ.σ γεμάτες πραλίνα
  • 1 φλ.του καφέ γάλα χλιαρό 


Εκτέλεση

  1. Χτυπάω με το σύρμα ή στο μίξερ όλα τα υλικά και προσθέτω και τις λιωμένες σοκολάτες.
  2. Αδειάζω το μείγμα σε ταψάκι βουτυρωμένο 25Χ30 περίπου και ψήνω στους 180 με αέρα 15 λεπτά μόνο.
  3. Αφήνω να κρυώσει καλά και περιχύνω με το γλάσο!
  4. Μην την κόψετε καυτη γιατί θα τρέχει η σοκολάτα.
  5. Όταν κρυώσει μέσα είναι σαν σουφλέ υγρή αλλά στέκεται σε κομμάτι.
  6. Εγώ τη ζεσταίνω στο φούρνο μικροκυμάτων για δευτερόλεπτα και τη σερβίρω με παγωτό!!

Παρατηρήσεις: 

  • Δεν βάζουμε καθόλου μπέικιν ή σόδα.
  • Και επίσης οι σοκολάτες δε χρειάζεται να είναι κουβερτούρες!


Δημιουργός συνταγής: Οι Λιχουδιές της Σόφης, συνταγή Αργυρώ Μπαρμπαρίγου