Μπακλαβάς



ΜΠΑΚΛΑΒΑΣ ---> Μια συνταγή της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου


Μπακλαβάς

Υλικά
1 κιλό φύλο κρούστας
1/2 κιλό αμύγδαλα
1/2 κιλό καρύδια
1 φλ. φρυγανιά
1 φλ. αραβοσιτέλαιο
1/2 κουταλάκι κανέλα
1/2 κουταλάκι γαρίφαλο
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
2 κ. σ. ζάχαρη
1½ φλ. βούτυρο λιωμένο

Για το σιρόπι
1.200 γραμμ. ζάχαρη
4 ποτήρια νερό
1 κ. σ. χυμό λεμόνι
1/2 κ. γλ. ξινό

Εκτέλεση
Στρώνουμε 7 φύλα και τα λαδώνουμε. Στη συνέχεια ρίχνουμε λίγη γέμιση και βάζουμε 1 φύλο και γέμιση, 1 φύλο και γέμιση, μέχρι να περισσέψουν 6 φύλα, τα οποία τα βάζουμε στο τέλος.
Κόβουμε τον μπακλαβά σε ρόμβους και καίμε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι.
Με αυτό περιχύνουμε τον μπακλαβά, να πάει παντού. Τον ψήνουμε στους 150 C για περίπου 2½ ώρες, μέχρι να ροδίσει.
Ετοιμάζουμε το σιρόπι και όταν κρυώσει ο μπακλαβάς τον περιχύνουμε με το ζεστό σιρόπι.