Υλικά
- 3/4 κούπας ελαιόλαδο ελαφρύ ή σπορέλαιο
- 2 κούπες νισεστέ ή κορν φλάουρ
- 3 κούπες ζάχαρη
- 4 κούπες νερό
- 1 κούπα ζάχαρη για την καραμέλα
- 1 κούπα αμύγδαλα ψημένα στους 180 για 8 λεπτά
- λίγη ζάχαρη για το πασπάλισμα
Εκτέλεση
- Ανακατεύω σε ένα μπολ τις 3 κούπες ζάχαρη,το νερό,το λάδι και το νισεστέ.
- Τα αφήνω στην άκρη.
- Σε κατσαρόλα μεγάλη, ρίχνω λίγο λίγο τη ζάχαρη να γίνει καραμέλα.
- Δηλ.ρίχνω πρώτα λίγη και όταν λιώσει ρίχνω άλλη λίγη.
- Και συνεχίζω έτσι μέχρι να λιώσει όλη και να σκουρήνει το χρώμα της.
- Προσθέτω το μίγμα με το νισεστέ και ανακατεύω συνέχεια μέχρι να δέσει όλο το μίγμα και να ξεκολλάει από την κατσαρόλα.
- Προσθέτω και τα αμύγδαλα.
- Το αδειάζω σε ταψάκι 28-30 εκ.το στρώνω με ένα κουτάλι,πασπαλίζω με λίγη ζάχαρη,και το βάζω στο γκριλ του φούρνου στην πιο υψηλή θερμοκρασία για 6-8 λεπτά να καραμελώσει η επιφάνεια!
Δημιουργός συνταγής: Οι Λιχουδιές της Σόφης