Νηστίσιμος κορμός σοκολάτας με χαλβά, φουντούκια και σταφίδες


ΝΗΣΤΙΣΙΜΟΣ ΚΟΡΜΟΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΧΑΛΒΑ, ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΑ ΚΑΙ ΣΤΑΦΙΔΕΣ

Υλικά
350 γρ. κουβερτούρα, σε κομματάκια
1 κ.σ. μέλι
120 γρ. ταχίνι
2 κ.σ. κακάο
400 γρ. χαλβά βανίλια, σε κομμάτια (κρατάτε λίγο στην άκρη)
150 γρ. σταφίδα ξανθή ή μαύρη (κρατάτε λίγη στην άκρη)
150 γρ. φουντούκια καβουρδισμένα και χοντροκοπανισμένα (κρατάτε λίγα στην άκρη)

Εκτέλεση
Λιώνετε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί ή λίγο - λίγο στα μικροκύματα και την ανακατεύετε με το ταχίνι, το μέλι και το κακάο.
Αφού κρυώσει το μίγμα, προσθέτετε τα φουντούκια, τις σταφίδες και το χαλβά και ανακατεύετε.
Ντύνετε με χαρτί ψησίματος ή με μεμβράνη μια μακρόστενη φόρμα του κέικ και αδειάζετε μέσα το μίγμα. 
Το σκεπάζετε με το περίσσευμα του χαρτιού ψησίματος ή της μεμβράνης και το αφήνετε στο ψυγείο για μερικές ώρες να σταθεροποιηθεί καλά. 
Αν βιάζεστε, το βάζετε για 1 ώρα στην κατάψυξη.
Το ξεφορμάρετε σε μακρόστενη πιατέλα και διακοσμείτε με ένα μίγμα από φουντούκια, σταφίδα και τριμμένο χαλβά που κρατήσατε στην άκρη.

Credits:
olivemagazine.gr
Κορμός σοκολάτας με χαλβά, φουντούκια και σταφίδες