
Κατ' άλλους Εκμέκ Πολίτικο!
Με δύο σιροπαρισμένες στρώσεις φρυγανιάς ενδιάμεσα κρέμα άνθος αραβόσιτου βανίλια επάνω σαντιγί και πραλίνα αμυγδάλου! Παραδεισένιος πειρασμός κάντε την!
Με δύο σιροπαρισμένες στρώσεις φρυγανιάς ενδιάμεσα κρέμα άνθος αραβόσιτου βανίλια επάνω σαντιγί και πραλίνα αμυγδάλου! Παραδεισένιος πειρασμός κάντε την!
ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Στρώνω το μισό από 1 πακέτο φρυγανιές στον πάτο ενός μεγάλου πυρέξ και σιροπιάζω με...
Σιρόπι που κάνω με 3 φλυτζάνες ζάχαρη 2 και 1/2 φλυτζανες νερό και 1 ξυλάκι κανέλα να βράσει για 8 λεπτά.
Κάθε στρώση φρυγανιάς την πασπαλίζω πριν την σιροπαρω με κανέλα σκόνη!!
Έγινε όνειρο !
Σιρόπι που κάνω με 3 φλυτζάνες ζάχαρη 2 και 1/2 φλυτζανες νερό και 1 ξυλάκι κανέλα να βράσει για 8 λεπτά.
Κρέμα
4 φλιτζάνες γάλα να βράσουν σε 1 φλιτζάνι διαλύω 7 κουτ σούπας άνθος 7 κουτ σούπας ζάχαρη και κάνω την κρέμα τέλος εκτός φωτιάς ρίχνω 1 κρόκο αυγού και 2 κουτ σούπας βούτυρο αγελαδινόΣαντιγί
3 μικρές κρέμες γάλακτος τις χτυπώ με μισή φλυτζάνα άχνηΠραλίνα
Ασπρισμένα αμύγδαλα και αλεσμένα στο μούλτι τα περνώ στο τηγάνι με 2 κουτ.γλυκού βούτυρο 1 κουτ.γλυκού ζάχαρη και 1κουτ γλυκού λεμόνι να ροδίσουν και καραμελώσουν!!Κάθε στρώση φρυγανιάς την πασπαλίζω πριν την σιροπαρω με κανέλα σκόνη!!
Έγινε όνειρο !
Δημιουργός συνταγής: Μαιρη Καπνιση
