Υλικά για το παντεσπάνι
6 αυγά6 κοφτές κουταλιές της σούπας ζάχαρη
6 κοφτές κουταλιές της σούπας αλεύρι
4 κοφτές κουταλιές της σούπας κακάο
4 κουταλιές της σούπας λάδι
2 κουταλάκια του γλυκού baking powder
Εκτέλεση
Χτυπήστε τα αυγά στο μίξερ με τη ζάχαρη να αφρατέψουν στη συνέχεια ρίχνετε το κακάο το αλεύρι το λάδι το μπέικιν το λάδι και ανακατεύετε, λαδώνετε ένα ταψί 35χ24 εκ και ψήνετε στους 180 για 15 με 20 λεπτά σύμφωνα με το φούρνο σας!!Υλικά για το σιρόπι
200 γραμμάρια νερό200 γραμμάρια ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας κονιάκ.
Εκτέλεση
Βράζετε σε ένα κατσαρολάκι για 4 λεπτά ρίχνετε ζεστό σιρόπι σε ζεστό γλυκό όχι καυτά απλά να είναι ζεστά και περιμένετε να απορροφήσει το παντεσπάνι όλο το σιρόπι τουΥλικα για την κρέμα σαντιγί
2 κουτιά μεταλλικά σαντιγί ερμολ1 κουτί γάλα καραμελωμένο έτοιμο του εμπορίου
Εκτέλεση
Χτυπήστε με το μίξερ τα δυο κουτιά σαντιγί μαζί με το καραμελωμένο γάλα φροντίστε η σαντιγί να είναι νωρίτερα στο ψυγείο!Υλικά για το γλάσο
180gr φρέσκο γάλα300 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα γάλακτος
20 γραμμάρια βούτυρο
Εκτέλεση
Φτιάξτε το παντεσπάνι και σιροπιαστε το!Αφού έχει κρυώσει καλά βάζετε πάνω την κρέμα σαντιγί και αφήνετε στο ψυγείο!
Συνέχεια φτιάχνεται το γλάσο σοκολάτες και το αφήνετε να κρυώσει ρίχνετε πάνω από την πάστα και αφήνετε στο ψυγείο να παγώσει καλά !!
Δημιουργός συνταγής: Gogo Samiou