Βυσσινάδα



Μια συνταγή της κυριάς Βουλας Πολυζου για ΒΑΣΣΙΝΑΔΑ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Βυσσινάδα

ΒΥΣΣΙΝΆΔΑ!!!! 
ΛΊΓΟ ΠΙΟ ΣΚΟΥΡΟ ΤΟ ΧΡΏΜΑ ΠΙΟ ΏΡΙΜΑ ΤΑ ΒΥΣΣΙΝΑ.

Μισό κιλό βύσσινα .
Ένα λίτρο νερό 

Τα βράζω για 30 λεπτά .
Σουρώνω στο σουρωτήρι πάνω από μια κατσαρόλα.
Βάζω διπλό τούλι πατάω με το εργαλείο που φτιάχνω τον πουρέ πατάω να βγουν όλα τα ζουμιά του. Μετράω με μια κούπα το ζουμί όσες κούπες ζουμί τόσες κούπες ζάχαρη .
Βάζω στη φωτιά και βράζω για 45 λεπτά περίπου ώσπου να πήξει το σιρόπι.
Προς το τέλος ρίχνω το χυμό από μισό λεμόνι και 2 βανίλιες.
Όταν κρυώσει το μαζεύω σε μπουκάλια και στο ΨΥΓΕΊΟ.