Τσουρέκια



ΤΣΟΥΡΕΚΙΑ

Υλικά
10 αυγά
1 κιλό γάλα
1 κιλό ζάχαρη +1 ποτήρι νερού
Μαγιά 250 γρ. ή 3 μικρά καλουπάκια
200 γρ. Φυτίνη
200 γρ.lurpark
1 φακελάκι κακουλέ
1φακελακι μαχλέπι
1 κ γλ. αλάτι
Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
2 κιλά αλεύρι Robin hood
1.5 κιλό αλεύρι Κούλα

Εκτέλεση
Σε ένα μπολ έβαλα 2 ποτήρια νερό χλιαρό και έλιωσα τις μαγιές με λίγο αλάτι και αλεύρι όσο χρειάστηκε για να γίνει ένας χυλός.
Το σκέπασα και το άφησα να ξεκουραστεί.
Σε μία μεγάλη λεκάνη κοσκίνισα το αλεύρι μου, έριξα το μαχλέπι και το κακουλέ, λίγο αλάτι και το ξύσμα από τα πορτοκάλια
Στη συνέχεια χτύπησα τα αυγά στο μίξερ.
Έπειτα έβαλα στην κατσαρόλα το γάλα να ζεσταθεί και εκεί έλιωσα και τη ζάχαρη.
Έλιωσα και τα βούτυρα σε ένα άλλο κατσαρολάκι και ξεκίνησα το ζύμωμα.
Στη λεκάνη με το αλεύρι στο κέντρο έριξα πρώτα τις μαγιές, στη συνέχεια τα αυγά, έπειτα το γάλα και τέλος τα βουτυρά.
Κάθε φορά που έριχνα τα υλικά μου στο κέντρο της λεκάνης έπαιρνα και αλεύρι και ζύμωνα και είχα ένα μπολ με λίγο σπορέλαιο και έβαζα στα χέρια μου γιατί η ζύμη ήταν αρκετά μαλακή και κολλούσε.
Δεν χρειάζεται και πολύ ζύμωμα τόσο όσο για να ενωθούν τα υλικά. 
Τα σκέπασα καλά για να είναι ζεστά και χρειάστηκαν 2,5 ώρες για να φουσκώσει η ζύμη .
Στη συνέχεια με το που φούσκωσε η ζύμη έκοψα και έπλασα τις πλεξούδες, τις έβαλα στα ταψιά και τα άφησα περίπου μισή ώρα να φουσκώσουν.
Στη συνέχεια τα άλειψα με αυγό, πασπάλισα και σουσάμι και τα έψησα στους 180 βαθμούς με αντίσταση, σε προθερμασμένο φούρνο για 35 λεπτά.
Με το που άρχισαν να ροδίζουν έβαλα λαδόκολλα. Επίσης λαδόκολλα έβαλα και από κάτω στο ταψί.




Credits:
Κατερινα Μαδικα
ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Τσουρέκια