Κόκορας με χυλοπίτες στην γάστρα

ΚΟΚΟΡΑΣ ΜΕ ΧΥΛΟΠΙΤΕΣ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ

ΚΟΚΟΡΑΣ ΜΕ ΧΥΛΟΠΙΤΕΣ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ


Αυτό το παραδοσιακό ελληνικό πιάτο είναι ιδανικό για οικογενειακά γεύματα, με πλούσια γεύση και αρώματα που θα ικανοποιήσουν όλους.


Υλικά:

  • 1/2 κόκορας
  • 400 γρ. χυλοπίτες
  • 150 γρ. χυμός ντομάτας
  • 1 φύλλο δάφνης
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Ελαιόλαδο
  • 1 μικρό ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • Φρέσκος μαϊντανός, ψιλοκομμένος


Εκτέλεση:

  1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ζεσταίνουμε ελαιόλαδο.
  2. Σοτάρουμε τον κόκορα μέχρι να πάρει ένα χρυσαφένιο χρώμα από όλες τις πλευρές.
  3. Προσθέτουμε ζεστό νερό και αλάτι και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει ο κόκορας.
  4. Σε ένα άλλο σκεύος, ζεσταίνουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι μέχρι να μαραθεί.
  5. Προσθέτουμε το φύλλο δάφνης και τον χυμό ντομάτας, ανακατεύοντας καλά.
  6. Όταν η σάλτσα αρχίσει να καραμελώνει, προσθέτουμε τον μαγειρεμένο κόκορα μαζί με λίγο από το ζωμό του και αφήνουμε να πάρει 2-3 βράσεις.
  7. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C με αντιστάσεις.
  8. Μεταφέρουμε το κρέας και τη σάλτσα του στη γάστρα, προσθέτοντας αρκετό από τον ζωμό του κόκορα.
  9. Σκεπάζουμε τη γάστρα και την τοποθετούμε στον φούρνο, αφήνοντάς την να αρχίσει να βράζει.
  10. Όταν η σάλτσα αρχίσει να βράζει, ανοίγουμε τη γάστρα και προσθέτουμε τις χυλοπίτες.
  11. Ανακατεύουμε ελαφρά και προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι.
  12. Σκεπάζουμε ξανά τη γάστρα και συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι οι χυλοπίτες να μαγειρευτούν και το φαγητό να μείνει με λίγο ζουμί.
  13. Όταν οι χυλοπίτες έχουν απορροφήσει τα περισσότερα υγρά αλλά παραμένουν ζουμερές, βγάζουμε τη γάστρα από τον φούρνο.
  14. Σερβίρουμε ζεστό, διακοσμώντας με επιπλέον ψιλοκομμένο μαϊντανό αν θέλουμε.


Δημιουργός συνταγής: Olga Sv

 Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!


Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget