Λαγάνες



ΛΑΓΑΝΕΣ


ΛΑΓΑΝΕΣ ΤΡΑΓΑΝΕΣ,ΓΕΥΣΤΙΚΕΣ,ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΕΣ!!!

ΣΥΝΤΑΓΗ ΥΛΙΚΑ:
1200 γραμμαρια αλευρι για πιτες,
600 ml νερο ζεστο,
2 φακελακια ξερη μαγια,
200 ml ελαιολαδο,
2 κουταλακια του γλυκου αλατι,
1 κουταλια της σουπας ζαχαρη,
300 γραμμαρια σουσαμι.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βαζουμε σε μια κουπα λιγο νερο απο το ζεστο ριχνουμε την ζαχαρη και τις μαγιες ανακατευουμε και το αφηνουμε να αφρισει!
Σε ενα μπολ ριχνουμε το αλευρι ανοιγουμε λακουβιτσα τοποθετουμε το νερο,την μαγια,το λαδι,το αλατι και ανακατευουμε με ξυλινη κουταλα να μαζευτει η ζυμη γυρω γυρω απο την κουταλα!
Λαδωνουμε τα χερια μας και ζυμωνουμε ελαφρως θελιυμε ζυμη απαλη,ευπλαστη!
Την σκεπαζουμε για 2 ωρες!
Στην συνεχεια την μεταφερουμε στον παγκο μας την κοβουμε σε 2 ισα κομματια τα οποια κομματια τα τοποθετουμε σε λαδωμενα ταψια και με λαδωμενα χερια τα ανοιγουμε να δωσουμε το σχημα!
Κανουμε τρυπες με τα.δαχτυλα των χεριων,αλοιφουμε με νερο και ριχνουμε μπολικο σουσαμι!
Τις σκεπαζουμε για 1 ωρα!
Τελος ψηνουμε.σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 βσθμους αντιστασεις μεσαια σχαρα μεχρι να παρουν ωραιο χρωμα!