Κουλουράκια Σμυρνέικα

ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΣΜΥΡΝΕΙΚΑ

ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΣΜΥΡΝΕΙΚΑ


Συνταγή πολλών γενεών από τήν Σμύρνη μιας και οι ρίζες μας είναι από κει.


ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Στο μίξερ αφρατεύουμε καλά 800 γρ. Φυτίνη με 800 γρ. ζάχαρη.
  2. Μόλις ασπρίσει το μεταφέρουμε σε μια λεκάνη και προσθέτουμε 1μιση φλιτζάνι χυμό πορτοκάλι χτυπημένο με 1 μια κουταλιά σούπας σόδα.
  3. Προσθέτουμε μισό ποτήρι κρασιού κονιάκ, κανέλα και γαρίφαλο και αλεύρι για όλες τις χρήσεις όσο πάρει μέχρι να γίνει ζύμη που να πλάθεται.
  4. Αλείφουμε με αβγό με λίγο νερό τα κουλούρια μας και ψήνουμε να πάρουν ωραίο χρώμα στους 180 αντιστάσεις.

ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΣΜΥΡΝΕΙΚΑΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΣΜΥΡΝΕΙΚΑ

Δημιουργός συνταγής: Χρήστος Παράσχος

Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!

Δείτε επίσης:

  • Πάστα ταψιού
  • ΠΑΣΤΑ ΤΑΨΙΟΥ Μια φανταστική Πάστα ταψιού με αφράτο σοκολατένιο παντεσπάνι, ... read more
  • Κέικ με τρούφα και καρύδια
  • ΚΕΪΚ ΜΕ ΤΡΟΥΦΑ ΚΑΙ ΚΑΡΥΔΙΑΈνα κλασικό, ζουμερό κέικ με τρούφα και καρύδια, με ... read more
  • Χοντρά, μαλακά cookies με κομμάτια σοκολάτας (χωρίς μίξερ)
  • ΧΟΝΤΡΑ, ΜΑΛΑΚΑ COOKIES ΜΕ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣΜυρωδάτα, λαχταριστά cookies με ... read more
    Recent Posts Widget